Former for øjendråber

06/13/2011 by admin

Men den mest almindelige type af øjendråber solgt er den over-the-counter, er smørende type øjendråber, der en bred vifte af øjendråber, skræddersyet til forskellige formål. Ikke-receptpligtige sorter af øjendråber enten smøre eller fjerne rødme, mens størstedelen af specialiserede, medicineret øje dråber kræver en lægens samtykke.

Ikke-receptpligtige smøreolier

Ikke-receptpligtige smørende øjendråber give midlertidig lindring for tørhed, der er ingen alvorlige underliggende årsag.De fleste mennesker oplever tørre øjne, hvis de har haft en søvnløs nat, stirrede på et fjernsyn eller computerskærm for længe, tilbragt tid i et tørt rum, der desperat har bør for at blive fugtet eller oplever dehydrering.Mens øjendråber med konserveringsmidler forhindrer bakterier i at sprede sig, kan allergiske reaktioner eller følsomhed over for disse konserveringsmidler gøre konserveringsmiddel-fri Øjendråberne et bedre valg. Fleste af konserveringsmiddel-fri øjendråber kommer i enkelt skik doser, i et forsøg på at forhindre bakterievækst.

Ikke-receptpligtige Decongestant

Det næste mest almindelige type af over-the-counter øjendråber er adstringerende, eller anti-rødme dråber. Rødme kan forekomme, når øjnene er blevet tør og dehydreret. Ofte, er øjet rødme forårsaget af allergi, træthed eller tørt klima.

Dekongestant øjendråber blege øjne ved skrumpende blodkar i øjet. Desværre, anti-rødme dekongestant dråber virker kun til en vis grad; jo mere de bruges, de flere dråber dine øjne bliver nødt til at opnå det ønskede resultat. De kan også forårsage elev dilatation, hvis bruges alt for. En traditionel smørende øjendråber er bedst til at fugte øjet og fjerne rødme.

Recept allergi øjendråber

Allergi er sandsynligvis årsagen til øjenproblemer, når tørhed og rødme er ledsaget af kløe og/eller wateriness. Hårdt men det er ikke til at gnide øjnene når de klør, derved frigiver histamin--en biogene stoffet udskilles af kroppen i gang af allergi--fra øjet væv og gør kun øjnene mere irriteret. Ikke-receptpligtige allergi øjendråber er ofte omtales som anti-histaminer, hvilket betyder, at de arbejder for at reducere den histamin i øjet væv, der forårsager kløe og irritation.

Recept anti-inflammatoriske øjendråber

Der er to slags anti-inflammatoriske øjendråber: kortikosteroider (steroidhormoner) og nonsteroidals. Ifølge optometrist Burt Dubow bruges den første type til at behandle iritis eller conjuctiva og/eller hornhinde betændelse. Disse øjendråber er receptpligtige for en god grund: manglende evne til at bruge dem ordentligt kan føre til grå stær, glaukom og øjet infektioner. Diclofenac er et fælles non-steroide anti-inflammatoriske, mens Prednisolon er en fælles kortikosteroid.

Receptpligtige antibiotika og anti-virale øjendråber

Bakteriel eller viral conjunctivitus, også kendt som "pink øjet," kan behandles med specielt formulerede dråber. Symptomer på bakteriel conjunctivitus omfatter rød, ømme øjne med en klæbrig, gullig sekretion eller rester. Symptomer på viral conjunctivitus omfatter rød, øm, våde udseende øjne med en klar-til-hvid sekretion.Bakteriel conjunctivitus er ofte behandlet med dråber, der indeholder antibiotika. Det er muligt at behandle mildere former for viral conjunctivitus med regelmæssige befugtning øjendråber, men husk ikke at lade flasken øjendråber kommer i kontakt med øjet, som det kunne sprede forureningen. Triflurthymidine er den hyppigst foreskrevne øjendråber for viral conjunctivitus.

Recept glaukom øjendråber

Øjendråber designet specielt til glaukom er designet til at mindske væske produktion i øjet eller fremkalde ordentlig dræning af øjet. På grund af den alvorlige og uoprettelige skade, der kan skyldes ubehandlet eller mishandlet glaukom, medicineret øjendråber designet til behandling af glaukom er receptpligtige, og dine øjne skal kontrolleres regelmæssigt af din læge.Almindelige bivirkninger som følge af brug af glaukom øjendråber omfatte: sløret syn, arytmi, hovedpine, problemer med vejrtrækning og seksuel dysfunktion.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com