Hepatitis C & jobsikkerhed

07/26/2015 by admin

Hepatitis C & jobsikkerhed

Næsten 5 millioner amerikanere har Hepatitis C, en sygdom i leveren forårsaget af hepatitis C virus (HCV), rapporter Hepatitis centrale. Der er ingen vaccine mod virus. Det kan tage årtier for symptomer til at materialisere sig, og når de gør, leveren allerede kan være beskadiget. Folk der kender til deres sygdom, og som oplever symptomer, er sårbare over for job forskelsbehandling og kan finde deres jobsikkerhed kompromitteret.

Betydning

Uvidenhed omkring HCV infektion kan have varige konsekvenser for medarbejdere med sygdommen, fører til jobtab af og permanent arbejdsløshed. Arbejdsgivere og kolleger medarbejdere både har tendens til at antage, at kolleger med HCV er smitsomme og langt mindre produktive end deres sunde modstykker. Fakta ikke tendens til at bære dette ud, rapporter Hepatitis centrale. Hvad er mere, er at diskriminere mod HCV-inficerede individer ulovlig og ikke tolereret i markedet.

Uvidenhed om overførsel

Det er umuligt at kontrakt HCV gennem casual kontakt med en smittet person, men uvidenhed om, hvordan sygdommen overføres er foreviget i samfundet som helhed, og dette afspejles på arbejdspladsen. Mayo Clinic siger infektion kan ske ved kontakt med blod fra en smittet person. Før 1992 var sikkerheden ved blodtransfusioner forhold til HCV pågældende. Siden dengang, har blodforsyningen blevet anset for sikker takket være forbedret screening-metoder. HCV kan overføres via nål mellem stofmisbrugere, og i meget sjældne tilfælde, mennesker har indgået HCV gennem seksuel kontakt.

Frygt for HCV

Ifølge Hepatitis Central, er arbejdspladsen forskelsbehandling af personer med hepatitis C baseret i en defensiv reaktion på mennesker, som havnen sygdom i almindelighed. Sygdom gør blot nogle mennesker urolig. Ren og enkel, det er, hvordan nogle mennesker håndtere en situation, der gnister deres frygt for sygdom og død. Folk der er bange for ordregivende sygdommen, og selv dør, udstiller sig selv lidt empati for mennesker, de ser som potentielt passerer sygdom til andre.

Begrunder Bias

En undersøgelse foretaget af transaktionen netværkstjenester og Synovate afslører at medarbejdere med HCV er ikke nødvendigvis mindre produktive eller tage mindre tid ud fra deres arbejdspladser end deres sunde medarbejdere. Arbejdsgivere kan bruge dårlig produktivitet og lavt fremmøde til at retfærdiggøre bias. Men der er ingen grund til at tro, at en arbejdstager med hepatitis C udfører mindre godt end nogen anden. Selv om undersøgelsen viste 44 procent af HCV respondenterne at tage tid fra arbejde, var der ingen mening i sammenligning med sunde arbejdstagere, der kan meget vel tage ud lige så meget tid.

Overvejelser

Amerikanerne med Disabilities Act af 1990 beskytter amerikanerne med HCV fra bliver diskrimineret på jobbet. Arbejdsgiverne er forpligtet til at gøre rimelig kvoter for handicappede personer, forudsat at arbejdsgiverne ikke vil opleve overdreven trængsler. Direkte og indirekte forskelsbehandling er ligeledes ikke tilladt.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com