Stråling sikkerhed bekymringer

04/03/2011 by admin

Stråling sikkerhed bekymringer

Selv om der er stor offentlig sundhed bekymring over stråling og dens virkninger på den menneskelige krop, er det overalt. Stråling er dybest set defineret som energi rejser gennem rummet. Vi modtager stråling i form af solskin på en daglig basis. Andre former for stråling gøre sin vej til os via dybe rum begivenheder, der udsender energi, så godt. Det gennemsnitlige menneske modtager omkring 620 millirems af stråling pr. år. Den Nuclear Regulatory Commission sætter nogen årlige eksponering under 10.000 millirem som en lav dosis; men der er sikkerhedsproblemer for den brede offentlighed.

Eksponering

Der er mange måder hvorpå mennesker kan være omfattet af stråling. Af disse mange måder, af største vigtighed og bekymring for mange mennesker er eksponering faktoren. Der er tre komponenter til eksponering, der spiller en rolle: tid, distance og afskærmning. Tid er en faktor for hvor længe en person er udsat for visse stråling kilde. Afstanden er, hvor langt væk personen er fra kilden. Afskærmningen kan være fremstillet enten af bly forklæder til medicinske procedurer eller visse dragter og/eller strukturer mellem personen og den radioaktive agent. Alle disse faktorer spiller en rolle i mængden af stråling fra en begivenhed.

Diagnostiske procedurer

Røntgen og CT-scanninger brug stråling til at se kroppen. Når vi har disse test, absorbere vi stråling. University of California, at en "ny undersøgelse konkluderer stråling U.S. patienter modtager fra disse lægeundersøgelser vil i sidste ende resultere i 29.000 nye kræfttilfælde og 15.000 nye kræftdødsfald hvert år på det nuværende niveau af CT skik og kræft helbrede priser."

Børn

Forståeligt nok, er der nogen bekymring på eksponeringsniveauer, som børnene får fra stråling. Med den stadig mere overkommelig teknologi og udviklingen af diagnostiske procedurer, kan børn blive udsat for mere stråling over deres levetid end dem i fortiden. Dr. Adam Dorfman af University of Michigan siger, "vi ved, at eksponering for stråling er additiv over et helt livsforløb, og vi ved, at børn er mere modtagelige for de skadelige virkninger af en given mængde stråling end voksne." Dette er på grund af børns hastigt voksende organer, med celledeling mange gange en voksen.

Nedfald

Sandsynligvis er den mest fantastiske bekymring med hensyn til stråling, at på grund af nedfald fra en stor kilde, såsom en bombe eller nuclear power plant smelte ned. Den marts 11, 2011, jordskælv og efterfølgende tsunami i Japan bragte disse bekymringer i front når et atomkraftværk starter udsender stråling på højt niveau. Kaliumiodid i pilleform var i stor efterspørgsel, da der var nogle indtryk af, at dette vil beskytte mod enhver drivende stråling som følge af katastrofen.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com