Måder at kontrollere spredningen af flyveaske

08/09/2015 by admin

Når industrielle og utility kraftværker brænder kul til at producere elektricitet, producerer processen af forbrænding en bøde, pulverformige partikler kaldet flyveaske. Denne partikler skal renses fra gasstrømmen, før den undslipper fra stakken og forurener miljøet. Afhængigt af den anvendte metode, de erobrede aske kan sættes til praktisk brug--i deponeringsanlæg, som jord ændring og som en del af vejen baser, beton og asfalt-- eller det skal bortskaffes bilægge damme eller slam klaringstanke.

Stof filtre

Støv samlere, der bruger filtrering til fange partikler fra gasstrømmen kaldes almindeligvis baghouses. Filtermateriale--vævet eller filtet bomuld, syntetisk eller glasfiber--fanger aske som udstødning stream passerer gennem det, danner en støv-kage, der skal fjernes for at opretholde effektiviteten.

Elektrostatiske filtre

Når gas streamen fra en ovn passerer gennem en elektrostatisk filter, får aske partikler en negativ ladning, der forårsager dem til at blive tiltrukket af positivt ladede samling plader. Som aske indsamler på pladerne, banke rappere periodisk det ud i tragte, hvor det er fjernet af transportbånd. Meget stor nytte ovne kræver ofte flere filtre til at håndtere støv belastning.

Våd scrubbere

Flydende--normalt vand--i kombination med forskellige kemikalier kan fange forurenende gasser, samt meget fine partikler fra udstødningsstrømmen. Selv om de kan håndtere ekstreme temperaturer og neutralisere ætsende gasser, producere disse scrubbere affald slam, der kræver betydelig behandling og hvorfra det er svært og dyrt at genvinde og genanvende flyveaske. Scrubbere, der bruger vand alene for at fange partikler producere en støv-vand-blanding, der kan renses ved hjælp af en afklaring tank, hvilket giver mulighed for faste stoffer til at bilægge til bunden.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com