Antioxidanter & forebyggelse af kræft

03/24/2012 by admin

Antioxidanter er naturlige forbindelser, findes i fødevarer eller kosttilskud, der kan beskytte kroppen mod de skadelige virkninger af frie radikaler. Antioxidanter spiller en kompleks rolle i forebyggelse af kræft og omfatter populære vitaminer og mineraler som selen, melatonin og vitaminer A, C og E.

Mekanisme

Frie radikaler er ustabile molekyler, der skader cellerne--en proces, der kan forårsage en kædereaktion, der fører til kræft. Antioxidanter neutraliserer frie radikaler og forhindre cellulære skader.

Beviser

Ifølge National Cancer Institute, har talrige undersøgelser vist en stærk sammenhæng mellem en høj-antioxidant kost og forebyggelse af kræft. Men nogle nyere undersøgelser vedrørende A-vitamin, en populær antioxidant, har givet inkonklusive resultater.

Risiko

Ifølge National Cancer Institute, kan a-vitamin, kosttilskud, herunder beta-caroten og retinoid former af vitamin, være forbundet med en øget risiko for lungekræft hos rygere. Men, denne risiko er ikke til stede i ikke-rygere, og forskerne undersøger stadig de underliggende årsager til dette link.

Fødevarer eller kosttilskud?

Mad kilder til antioxidanter er langt overlegen i forhold til kosttilskud som kræft preventatives. En høj-frugt, høj-vegetabilsk kost er rig på antioxidanter og forbundet med en langt lavere risiko for kræft, og det er ikke knyttet til nogen kendte risici eller medicinsk interaktioner.

Igangværende forskning

Forskerne fuldt ud forstå ikke forholdet mellem antioxidanter og kræft forebyggelse, men regeringen, nonprofit og private organisationer er involveret i igangværende forskning at undersøge potentielle fordele, risici og medicinsk interaktioner.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com