Hvad betyder CO2 aftryk?

01/11/2013 by admin

Hvad betyder CO2 aftryk?

En CO2 aftryk er summen samlede af drivhusgasemissioner, lavet af de daglige aktiviteter for en person, organisation eller land. Det er ofte omtales som en kulstof-fodaftryk. Medvirkende faktorer spænder fra transport til elforbrug.

Kuldioxid

Kuldioxid er den mest almindelige drivhusgas udsendes af afbrænding af fossile brændstoffer. Selv om der er andre drivhusgasser, er kuldioxid brugt som grundlag for beregning af CO2 aftryk.

Personlige CO2 aftryk

En personlig CO2 aftryk er resultatet af aktiviteter og opførsel under din kontrol, såsom bil bruger, antal flyselskab flyvninger taget og brugen af hjem elektricitet.

Måling

Måling af CO2 aftryk tal er ikke en eksakt videnskab. Men emissioner kan inddeles i kategorier. For eksempel, fokuserer Berkeley Institut for miljøet på transport, bolig, mad, og varer og tjenesteydelser

CO2-Neutral

Mennesker eller organisationer der fuldt opveje deres CO-emissioner ved at investere i grøn teknologi eller bæredygtige projekter siges at være CO2-neutral.

Gennemsnit

Gennemsnitlige CO2 aftrykket for en amerikansk er 144 lbs. CO2 pr. dag, ifølge statistik citeret af Environmental Center på University of Colorado. Dette skal sammenlignes med 47 lbs. gennemsnitligt europæiske.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com