Hvorfor har vi brug for vitaminer i vores kost?

09/16/2016 by admin

Vitaminer er afgørende for optimal sundhed. De hjælper vores krop udvikle og opretholde mange af dets funktioner. Blod, protein og celle metabolisme afhænger af visse vitaminer. Kroppen gemmer ikke de fleste vitaminer, så en kost rig med en bred vifte af sunde fødevarer er den bedste måde at holde vitaminer i kroppen. Vitamin behov ændre sig med forskellige stadier i livet. Ældre, personer med kroniske sygdomme og gravide alle måske skal evaluere og justere vitamin indtag, Ifølge National Institutes of Health (NIH).

Fakta

Den menneskelige krop har brug for 13 vitaminer for at opretholde sundhed og de er A, C, D, E, K og B vitamin (biotin, folat, thiamin, niacin, riboflavin, pantothensyre, vitamin B6 og B12-vitamin). Kroppen producerer D-vitaminer og K. De fleste mennesker får de vitaminer, de har brug for, hvis de spiser en sund kost fra en række fødevarer, ifølge NIH. Vegetarer og veganere måske nødt til at supplere deres kost med vitamin B12.

Funktioner

Hvert vitamin har en bestemt funktion, ifølge NIH. En mangel på et bestemt vitamin kunne føre til en sygdom. En mangel på D-vitamin, for eksempel, kunne føre til Rakitis. Vitamin A tofter natteblindhed. Vitaminerne A, E og C er antioxidanter, som beskytter celler mod frie radikaler. C-vitamin er også vigtige i at kontrollere infektioner. B-vitaminer er vigtige for cellulære vækst og energimetabolisme. K-vitamin aids i blodets evne til at størkne, rapporterer Harvard School of Public Health.

Typer

Frugter og grøntsager er gode kilder til mange vitaminer. Kød indeholder mange af B-kompleks vitaminer. Mens mange vitaminer kan findes i fødevarer, er daglige multivitaminer meget populære, ifølge NIH. Enkelte vitamintilskud er populære, men en sund kost med et multivitamin negerer er nødvendigheden for de fleste mennesker at tage individuelle kosttilskud, med undtagelse af D-vitamin, hedder Harvard School of Public Health.

Overvejelser

Folk skal bruge forskellige vitaminer i forskellige stadier i livet. De fleste børn får den nødvendige mængde af vitaminer gennem kosten, rapportere American Medical Association, men børn, der er undervægtige, har sygdomme, der kan bringe dem i fare eller spise begrænset kost, kan have brug for kosttilskud. Ældre kan gennem sund kost, ikke brug for ekstra vitaminer men dem, der er homebound, svagelige eller med kronisk sygdomme skal muligvis en multivitamin. Læger kan anbefale vitamin B12 og D til ældre, fordi kroppen metabolizes disse vitaminer forskelligt med alderen.

Advarsler

Vitaminer er gode men for meget af mange vitaminer kan være skadelige. Mega doser af visse vitaminer er kapret for at helbrede visse lidelser, men mega doser bør være godkendt af en læge. Det er bedst at "holde sig tæt på standard anbefalede doser i en multivitamin," fastslår Harvard School of Public Health.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com