Hvordan påvirker Serotonin i hjernen?

03/25/2011 by admin

Hvad er Serotonin?

Serotonin er et molekyle af kun et par forskellige celler i hjernen. Selv om det kun produceres i hjernen, de fleste af serotonin er fundet i hele kroppen. Sekvens for at producere molekylet starter med aminosyren tryptofan. Fordi kroppen ikke kan oprette tryptophan på egen hånd, skal kroppen spise fødevarer, der indeholder det ellers serotonin niveauer vil falde over tid. De celler, der gør serotonin er kaldet serotonerge neuroner. Mellem 60 og 75 procent af serotonin i kroppen er fundet i en af ni vigtigste serotonerge kerner rundt i kroppen.

Hvordan påvirker Serotonin i hjernen?

Serotonin er en neurotransmitter, der hjælper med forskellige dele af hjernen kommunikerer med hinanden. Serotonin, dopamin, noradrenalin og gamma aminosmørsyre er typer af neurotransmittere, der regulerer mental sundhed. Normalt, nedsætter serotonin forskellige adfærd såsom at spise, seksuel lyst og smerte niveauer. Serotonin påvirker også en persons søvnmønster og aggression.

Hvordan er Serotonin bruges til behandling af psykiske lidelser?

Serotonin er brugt i behandlingen af depression. Disse stoffer handle i en række forskellige måder. De forstyrrer reuptake af forhindrede serotonin, før det er frigivet, interferere med processen med at gøre serotonin og forhindrer binding af serotonin. En række af selektive serotonin uptake hæmmere er oprettet og anvendes. Prozac bruger fluoxetin, Paxil bruger paroxetin og Zoloft bruger sertralin. Disse stoffer er så effektive som traditionelle medicin, men har meget mildere bivirkninger. På grund af de begrænsede bivirkninger bruges de ofte til behandling af ældre patienter eller personer ikke i døgnbehandlingscentre pleje. Nefazodon er en anden medicin anvendes til behandling af depression baseret på begrænsning af serotonin optagelse. Nefazodon er endnu mere effektiv end selektive serotonin uptake hæmmere at begrænse serotonin optagelse uden at have en negativ seksuelle side påvirker.

Nylige Serotonin undersøgelser

I 2008 gjorde det svenske medicinske universitet Karolinska Institutet en undersøgelse forsøger at finde ud af, hvorfor kvinder lider af kronisk depression til langt højere priser end mænd. Forskerne fandt, at hjerner af kvinder har betydeligt mere serotonin-receptorer end mænd gør. Deres undersøgelse viste også, at kvinder har en mindre mængde af protein, der returnerer serotonin til de celler, der producerer det.

En anden undersøgelse foretaget af forskere ved Englands ved Cambridge Universitet og UCLA fandt, at serotonin niveauer har en effekt på hvordan mennesker opfatter fairness. Undersøgelsen gav deltagerne en drink, der faldt deres serotonin niveauer og derefter præsenteret dem med en bred vifte af tilbud, nogle retfærdige, nogle urimelige. Personer med nedsat niveau af serotonin var langt mere tilbøjelige til at afvise de illoyale tilbud.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com