Diarré behandling med kolesterolsænkende medicin

12/22/2012 by admin

Diarré behandling med kolesterolsænkende medicin

Kolesterol er integreret i produktionen af hormoner, vitamin D og galdesyrer afgørende for fedt fordøjelsen. Leveren producerer normalt nok kolesterol til at opfylde kroppens behov, men det er også stammer fra fødevarer. Store mængder af kolesterol i blodet kan føre til åreforkalkning og hjertesygdomme. Hyperkolesterolæmi kan styres med kolesterolsænkende medicin.

Klasser af kolesterolsænkende medicin

Statiner hæmme HMG-CoA reduktase enzymaktiviteten, forsinke kolesterol produktion sats. De øge fjernelse af low-density lipoprotein (LDL eller "dårlig" kolesterol) fra blodet, øge "gode" kolesterol mens faldende samlede kolesterol og triglycerid niveauer.

Nikotinsyre agenter lavere samlede kolesterol, LDL og triglycerid niveauer samtidig øge gode kolesterolniveauer.

Absorption hæmmere reducere LDL gennem selektiv nedsættelse af kolesterol absorption. De er velegnede til personer, der ikke kan tåle statiner eller lider bivirkninger når statin dosis stiger.

Fibrater øge gode kolesterolniveauer samtidig med faldende triglyceridniveauer. Sidstnævnte er komponenter af meget low-density lipoprotein, "forstadier" til LDL.

Kolesterolsænkende medicin, der kan behandle diarré

Galdesyre sequestrants kolesterol-sænkende medicin, som kan behandle diarré. Men de er effektive, kun hvis diarré er på grund af øget intestinal galdesyrer efter operation af tarmkanalen. Side effects omfatter forstoppelse, oppustethed, gas og kvalme.

Narkotika binde galdesyrer i tarmen og fremme deres afskaffelse i afføringen. Dette forstyrrer homøostase hvor kolesterol danner galdesyrer i leveren, som recirkulerer gennem leveren og galdeblære. Kolesterol er metaboliseres for at rette op på ubalancen i galdesyrer, faldende dens niveau i blodet.

Bivirkninger af fælles kolesterolsænkende medicin

Kolesterolsænkende medicin kan forårsage mavesmerter og kramper, mavebesvær, kvalme, diarré og opkastning.

Neuropati af ekstremiteterne og lemmer også forekommer i nogle mennesker, der bruger statiner. Enhver muskelømhed eller svaghed, sammen med brun urin bør modtage øjeblikkelig lægehjælp, da det kan være tegn på myopathy, myositis, rhabdomyolyse og akut nyresvigt.

Bihulebetændelse, udslæt, myopathy, hepatitis, betændelse i bugspytkirtlen og potentielt livstruende angioderma kan forekomme med absorption hæmmere.

Nicotinsyre kan forårsage hedeture eller rødmen, selv om tolerance kan udvikle. Højere doser er knyttet til en højere risiko for hyperglykæmi, leverproblemer og gigt.

Fibrater kan forårsage træthed, hovedpine, galdesten, muskelømhed og smerte relateret til rhabdomyolyse.

Administration af diarré forårsaget af kolesterolsænkende medicin

Staying hydreret er vigtigt. Elektrolyt drikker hjælpe erstatte natrium og glucose tabt på grund af hyppig afføring. Undgå diuretika som kaffe og alkohol.

Det er muligt at ændre konsistensen af afføringen at mindske forekomsten af diarré. Fødevarer som bananer, æbler, ris og høj-fiber fødevarer som klid kan bidrage til at reducere ture til toilettet og regulere afføring.

Overveje at ændre din kolesterol medicin, hvis du kan korrelere overdreven afføring til brugen af det aktuelle stof.

Minimere behovet for medicin

Hyperkolesterolæmi kan være arvelige eller resultatet af en høj-fedt kost kombineret med inaktivitet og en usund livsstil. En person med hyperkolesterolæmi kan forbedre deres helbred ved at reducere indtagelse af alkohol og efter en kost lavt indhold af mættet fedt. Øget fysisk aktivitet også hjælpemidler forvaltningen af højt kolesteroltal, og vægttab betyder at hjertet gennemgår mindre belastning. Sammen med brugen af kolesterolsænkende medicin, betyder det normalt, at en person er på en lavere risiko for at udvikle koronar hjertesygdom.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com