Hvordan foretages ekkokardiografi billeder?

03/21/2013 by admin

Hvordan foretages ekkokardiografi billeder?

Ekkokardiografi

Når en ekkokardiografi bruges, fremstilles lydbølger til at skabe billeder af hjertet. En ekkokardiografi producerer billeder, der tillader en læge til at se hvordan hjertet pumper blodet og hvordan det beats. Grunden til en ekkokardiografi kan bruges er at identificere eventuelle underliggende hjerte betingelser, såsom abnormiteter i hjertet muskler eller hjerteklapperne. Der er forskellige typer af ekkokardiogrammer, der har specifikke formål.

Transthoracic ekkokardiografi

Med en transthoracic ekkokardiografi, en sonographer placerer gel på brystet og derefter placeres en transducer på brystet. Transduceren overfører derefter en ultralyd stråle gennem brystet til hjertet. Lydbølge ekkoer modtages af transduceren, og en computer overfører lyden til et billede på en skærm. I nogle tilfælde, kan en intravenøs farvestof være nødvendigt at gøre billeder klarere.

Transesophageal ekkokardiografi

Hvis hjertet ikke kan opfanges af en regelmæssig ekkokardiografi, kan en transesophageal ekkokardiografi være nødvendigt. Denne procedure kræver et rør til at blive placeret i din mund og guidede ned din spiserøret og maven. For enden af dette rør er en transducer, som vil derefter kunne afhente detaljerede billeder af dit hjerte.

Doppler ekkokardiografi

En Doppler virker ved at vurdere forskellige variationer af lyde, der er produceret inden for dit hjerte. Når en Doppler bruges i sammenhæng med en ekkokardiografi, vil lydbølger, som bounce off din blodlegemer laver forskellige pladser. Forskelle i pladser er modtaget af Doppler. Forskellen i pladser kan tillade til lægen for at måle hvor hurtigt flyder blod i dit hjerte og i hvilken retning blodet bevæger sig.

Stress ekkokardiografi

En stress ekkokardiografi er kun udført i en tilstand af fysisk aktivitet. En ultralyd billede er taget før du er placeret på et løbebånd eller en motionscykel. Du bliver derefter bedt om at arbejde for en længere tid til at opbygge din puls. En ultralydsscanning er så taget efter den fysiske aktivitet til at måle forskelle før og efter at aktiviteten blev udført.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com