Ultralyd for smerter i maven til børn

09/23/2010 by admin

Abdominal ultralyd gøres når børn har smerter i øvre del af maven. Børn har ofte svært ved at udtrykke hvor deres smerte ligger og hvilken slags smerte de har. Af denne grund er ultralyd et godt første skridt i den diagnostiske proces.

Sikkerhed

Der er ingen kendte skadelige virkninger på kroppen fra ultrasound imaging. Det bruger ikke skadelige, ioniserende stråling som x-stråler eller computertomografi (CT eller CAT scanninger).

Patientens komfort

Ultralyd værelse er svagt oplyst, og at sonographer er med barnet på alle tidspunkter. Da ultralyd er en sikker imaging modalitet, kan forældre sidde med barnet under behandlingen.

Visualisering

Børn er langt mindre sandsynligt end voksne at have overskydende fedt eller tarm gas, der forstyrrer visualisering af den abdominale organer. Af denne grund er ultralyd billeder mere tilbøjelige til at være klare og detaljerede.

Lymfom

Abdominal ultralyd bruges ofte til at støtte i diagnosticering af lymfom hos børn. Lever og milt er let ses ved hjælp af ultralyd og oftest vises udvidet tilstedeværelse af lymfom.

Noninvasive

Kontrasten er ikke nødvendig for abdominal ultralyd. Af denne grund, er intravenøse injektioner ikke færdig.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com