Virkningerne af Ultraviolet lys på bakteriel vækst

10/24/2012 by admin

Virkningerne af Ultraviolet lys på bakteriel vækst

I laboratorier og hospitaler og plejeinstitutioner, kan ultraviolet lys bruges til at sterilisere arbejde rum, nogle udstyr og værktøjer. UV-sterilisering kan også bruges til at styre bakterier i fødevarer, luft, akvarier og damme.

Mekanisme

Ultraviolet lys får to thymin (et stof, der er en væsentlig del af DNA) molekyler, der er ved siden af hinanden på bakteriernes DNA strand for at dimerize (formen et enkelt molekyle består af to identiske, thymin molekyler).

Effekt

Med alle thymin par på DNA streng dimerized, kan ikke DNA replikere. Nogle gange, UV-sterilisering kan ikke dræbe bakterier, decideret, men bakterier ikke vil være i stand til at reproducere, sprede eller forårsage sygdom.

Undtagelse

Fordi bakterier der lever i sprækker, revner og skygger kan beskyttes mod ultraviolette stråler, bør UV-sterilisering kun anvendes sammen med andre sterilisation teknikker.

Typer af Ultraviolet lys bruges

Der er tre bølgelængder (185 nm, 254 nm og 265 nm) af ultraviolet lys, der er bedst til at dræbe bakterier. En bølgelængde er afstanden målt i den retning, bølgen sker mellem to toppe i bølgen, der har den samme fase af svingning.

Historie

UV-sterilisering faldet i popularitet som en foretrukken metode til sterilisation efter begyndelsen af 1900-tallet, men det begyndt at genvinde nogle af sine tidligere popularitet, fordi det ikke genererer giftige kemiske biprodukter, som andre sterilisation metoder kan generere.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com