Hvad betyder det at være co-afhængige?

09/15/2010 by admin

Hvad betyder det at være co-afhængige?

Co-afhængighed eller forholdet afhængighed er en indlært adfærd, der får folk til at danne følelsesmæssigt ødelæggende eller misbrug relationer. Denne term oprindeligt refererede til mennesker, der var i relationer med kemisk afhængige partnere, men i 2010 det omfatter alle der er involveret i en dysfunktionel familie eller forholdet.

Rødder

Codependency er ofte rod i barndommen, ifølge WebMD. Problemer i familien, som en forælder, der har en afhængighed eller psykisk sygdom, føre ofte til codependency senere i livet. Familiemedlemmer diskutere ikke deres problemer, vælger i stedet at skjule emner og undertrykke følelser. Børn udvikle overlevelsesmekanismer såsom udstationering og nonconfrontation at hjælpe dem med at undgå vanskelige følelser. Som voksne, de mistillid andre og har lavt selvværd.

Udtryk

Codependent mennesker har dybe følelsesmæssige sår, engagere sig i selvdestruktive adfærd såsom narkotika og alkohol misbrug og blive involveret i usunde relationer. University of New Mexico forklarer, at mange codependent mennesker bliver viklet ind i relationer, der svarer til de relationer, de var vidne til eller oplevet i barndommen. Flere kvinder end mænd er mærket som codependent på grund af deres forholdet-orienterede naturer, ifølge WebMD.

Forebyggelse/løsning

University of New Mexico angiver, codependency kan behandles, men det indebærer selvransagelse og lære nye mestringsstrategier. Undertiden professionel rådgivning er nødvendig for at hjælpe folk med at bryde væk fra destruktive codependent relationer. WebMD anbefaler, at deltage i gruppeterapi eller en 12-trins program.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com