Anvendelse af akacie Nilotica

10/04/2010 by admin

Høj, flagrende udbredelsen af nilotica akacietræ er næsten som synonym med vores mentale billede af Afrika som billeder af zebraer og løver. Voksende vilde hele kontinentet, har dette træ tjent sit folk i århundreder meget samme måde buffalo blev brugt af indfødte amerikanere. Der er ingen del af acacia nilotica, der gik til spilde.

Hvad er Acacia Nilotica?

Acacia nilotica er træ, en der vokser naturligt fra Egypten mod syd til Mozambique, og fra Natal gennem til Burma, Indien og Pakistan. Det er også dyrkes i Australien og Zanzibar.

De tornede træer er normalt 5 - til 20-meter (16 - til 65-fod) høj. Grene og stilke er mørke, med lange, bregne-lignende blade og lange frø-bælg, der ligner overdrevet ært bælg. Træerne indeholder en lav kvalitet, rød-farvede gummi. Blomster er rund og gylden-gul farve. I sine indfødte vækststeder vokser acacia nilotica (også kaldet egyptiske torn eller torn mimosa) bedste i områder, der er oversvømmede hver sæson.

Landbrugs

I naturen, bælg--især når tørret-- og blade er forbruges af små dyr som får og kvæg også synes at finde dem meget velsmagende. Bælgene er giftige for geder.

I Indien, grenene er skåret og anvendes til foder og bælg er tørret og bruges som fjerkræ kosttilskud.

Der er mange veldokumenterede rapporter (f.eks. OLT. 23, 2007 AP rapport fra Guahati, Indien) af elefanter hjælper selv til menneskelige butikker af alkohol. En af de drikkevarer, de synes at nyde er lavet af acacia frugt.

Fremstillingsvirksomhed

Nationale fouragere test Association hedder det, at "den mørke brune træ er stærke, holdbare, næsten to gange så hårdt som teak, meget chok resistent og anvendes til byggeri, mine redskaber, værktøj håndtag og vogne. Det er bedst udskåret i grøn tilstand. Det har en høj brændværdi 4950 kcal/kg, hvilket gør fremragende brænde og kvalitet trækul. Det brænder langsomt med lidt røg når tør."

Barken indeholder en 12 procent til 20 procent koncentration af tannin, der er brugt i garvning alle former for læder. Blækket fra akacie nilotica har været brugt i århundreder til farvning underbetræk klud.

Indenlandske

På grund af de skarpe torne bruger mange mennesker i Afrika acacia nilotica som naturlige hegn eller levende hegn.

Bælg har været brugt i århundreder at rød, gul og sort farvestoffer til farve stearinlys, vævet stof og trykfarver. Frøene er ofte tørret, malet og bruges i smykker.

Lægemidler

Selv så langt tilbage som i 1900-tallet, hvor Mrs Grieves udgav sin bog "En moderne naturlægemidler", blev de ernæringsmæssige og medicinske egenskaber af acacia nilotica kendt og værdsat. Ifølge hendes bog, acacia gum opløst i lige dele alkohol og vand blev brugt til "inflammatoriske tilstande af luftvejssygdomme, mave og urinveje, og er nyttige i diarré (sic) og dysenteri".

Purdue University hedder det, at akacie nilotica bark historisk er blevet brugt i en bred vifte af folkemusik behandlinger, herunder tuburculosis, diarré, dysenteri og spedalskhed. Den følgende liste ikke gøre eller støtter enhver medicinske krav om disse anvendelser, det er simpelthen en regnskab over hvordan acacia nilotica har været brugt gennem årene.

Knuste blade blev brugt af Masai som omslag på sår, og de lavede en berusende bryg af rødder og bark til at give dem mod og tjene som et afrodisiakum.

I Vestafrika, er sap, bark og blade tygges i den tro, at det vil forhindre skørbug.

I Libanon, er harpiksen blandet med orange-blomst infusion, fordi de mener, at det vil fremskynde rekonvalescens fra tyfus.

Egyptiske Nubierne mener, at diabetikere kan spise ubegrænset kulhydrater, så længe de tager regelmæssig doser af pulveriseret acacia nilotis bælg.

I mad og drikke

Akaciehonning er værdsat for sine fint blomster smag, klarhed, glat tekstur, og fordi det er en af meget få honeys, der ikke tænder krystallinsk.

Acacia er også opført som en ingrediens i masseproducerede fødevarer og drikkevarer såsom Barq's root beer, Fresca, Full Throttle blyfri energi drikke, Langers ananassaft kokos, jordbær saftevand Powerade og Altoids møntanstalter, Läkerol pastille slik og Wrigley's Eclipse tyggegummi. "Acacia" de er specifikt acacia nilotica ikke er klart.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com