Hvad er den bedste behandling for gigt?

09/11/2010 by admin

Slidgigt, den mest almindelige form for gigt, er en degenerativ sygdom, der påvirker leddene. Selvom det kan angribe enhver fælles i kroppen, påvirker det mest almindeligt rygsøjlen, hænder, hofter og knæ. Slidgigt forværres over tid og der er ingen kur. Dog med den rette behandling, kan du forblive aktive og smerte-fri. Selv om medicin og kirurgi er muligheder, vil din læge anbefale andre veje, først baseret på sværhedsgraden af din gigt.

Behandlingsmulighed for Mild slidgigt

Selvom mild slidgigt kan være en plage, ikke vil det sandsynligvis forstyrre dit liv. Din læge vil anbefale at du hvile enhver fælles, der oplever smerte, deltage i blid motion som cykling eller svømning for at styrke musklerne omkring leddet og måske tabe nogle vægt for at tage nogle stamme af de berørte fælles. For smertebehandling, kan glasur leddet eller anvende en varm komprimere hjælpe. Andre valgmuligheder omfatter brugen af over-the-counter smerter fløde eller bruge seler til at stabilisere leddene i ben eller arme.

Behandlingsmuligheder for moderat slidgigt

Ud over trinene behandling for mild slidgigt kan du nødt til at indføre medicin til at kontrollere smerter forbundet med moderat slidgigt. Acetaminophen hjælper med smerten, men reducere ikke inflammation. Begrænse din doser af acetaminophen, fordi for meget kan skade din lever. Non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) såsom naproxen og ibuprofen mindske smerter og betændelse. Desværre, vil overforbrug medføre bivirkninger som gastrisk problemer og skader dine organer. Tramadol, en receptpligtig smertestillende, tåles generelt bedre end NSAID, men kan forårsage forstoppelse og kvalme. Det er normalt bruges til kortsigtede nødblus i kombination med acetaminophen.

Behandlingsmuligheder for svær slidgigt

Når andre behandlingsformer ikke virker, kan din læge ordinere stærkere smertestillende midler såsom Kodein og propoxyphene. En risiko at være opmærksom på er afhængighed til disse piller. Indsprøjte kortikosteroid medicin kan også hjælpe med at lindre smerter i de berørte fælles. For mange indsprøjtninger kan forårsage skader på leddene, så din læge vil begrænse hvor mange du kan få i et år. Indsprøjtninger af hyaluronsyre derivater giver dæmpning til knæet og kan reducere smerter der. De mest alvorlige tilfælde, kan din læge anbefale kirurgi som fælles udskiftning, knogle fusion eller rengøring leddet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com