Teknikker, der anvendes til at inddrive undertrykt hukommelse

07/13/2011 by admin

Fortrængte erindringer (kendt klinisk som dissociative lidelser) opstår, når du trykker visse erindringer ud af din bevidsthed. Generelt, disse erindringer er relateret til nogle betydeligt traume. I dag bruges flere teknikker til at hente fortrængte erindringer.

Klinisk hypnose

Klinisk hypnose indebærer tilskyndelse af intens afslapning, koncentration og fokus. Når instrueret af en terapeut, kan det bruges til at inddrive erindringer, der er begravet i underbevidstheden. Milton Erickson var en pioner indenfor brug af hypnose til at inddrive fortrængte erindringer i slutningen af 1940 ' erne. Brug af hypnose til at inddrive fortrængte erindringer er imidlertid omstridt på grund af risikoen for terapeuter oprettelse eller implanterer falske erindringer i patienten.

Medicin

Ingen medicin er specielt designet til at inddrive fortrængte erindringer. Dog kan mange patienter, der har undertrykt erindringer om traumatiske begivenheder stadig huske bits og stykker af den traumatiske hændelse. Nogle forskere tror faktisk, det er altid tilfældet. Desuden, stress og andre symptomer (herunder fysisk smerte) er ofte forbundet med traumatiske erindringer. Medicin kan reducere disse symptomer og derfor forbedre de funktionelle kapaciteter (herunder hukommelse) af patienter.

Kliniske terapi

Kliniske terapi er en teknik, der anvendes til at gendanne fortrængte erindringer. Terapeuter kan hjælpe patienter ved at forstå hvordan hukommelse virker, i betragtning af forskellige alternative forklaringer for psykiske lidelse, og nå ud til familiemedlemmer til at hjælpe med at sætte brikkerne sammen. Terapeuten skal dog passe på ikke at foreslå noget, som kunne skabe et falsk hukommelse. Den terapeut job er snarere at hjælpe patienten med at nå hans eller hendes egne konklusioner.

I 1990 ' erne var mange mennesker kritisk over for undertrykte hukommelse terapi. I virkeligheden, blev mange terapeuter sagsøgt for implanterer falske erindringer. Men trods noget af kritikken, inddrives hukommelse projektet på Brown University gennemført en undersøgelse, at udækkede snesevis af hændelser hvor terapi arbejdede for at inddrive fortrængte erindringer, der senere blev bekræftet gennem stærke fysiske beviser.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com