Årsager til rødmende

06/09/2012 by admin

Det fænomen, kendt som "rødmende" har forvirret forskere i århundreder. Selv den afdøde Charles Darwin kunne ikke forklare netop hvorfor rødmende er en del af den menneskelige tilstand. Ikke kun gjorde Darwin find rødmende ejendommelig, han påpegede også, at en person, der rødmede var en person, der ikke skulle være pålidelige. Yderligere forskerne dykke ned i emnet rødmende, af flere grunde de begynder at finde, hvorfor rødmende opstår.

Det sympatiske nervesystem

Rødmende er en reaktion, der styres af nervesystemet---det sympatiske nervesystem til at være helt nøjagtig. Ifølge alle Psych Online styres den "kamp eller flugt" respons, som er en biologisk reaktion på stress eller bange, også af det sympatiske nervesystem. Forskere mener, at de to svar---rødmende og kamp eller flugt reaktionen---er tilsluttet via et hormon kendt som adrenalin.

Forlegenhed

Når en person bliver flov, binyrerne er aktiveret og adrenalin er frigivet. Denne suset af adrenalin aktiverer det sympatiske nervesystem og indstiller kamp eller flugt reaktionen i bevægelse. I sin bog "Afkodning the Secret sprog af din krop: The mange måder vores organer sende os beskeder" forklarer forfatteren Martin Rush at når dette sker, kapillærer udvide og blodet siv tættere på overfladen af huden; resulterer i en plettet røde, ansigt. De kamp eller flugt reaktioner, der er produceret af det sympatiske nervesystem er automatisk og ukontrollabel. Derfor, den rødmende fra forlegenhed er også ukontrollabel.

Seksuel ophidselse

Seksuel ophidselse forårsager normalt en stigning i kroppens temperatur, hvilket kan forårsage rødme. Denne type af rødmende skyldes dog ikke en adrenalinsus. Forskere mener at "parasympatiske nervesystem" er ansvarlig for den rødmende, der sker ved ophidselse. Alfred Charles Kinsey Institut for Sex forskning afslører, at ansigtet af en person, der er seksuelt ophidset ofte bliver skyllet; især i højden af ophidselse. Det parasympatiske nervesystem kan forårsage blodkarrene til at spile, som igen kan øge blodgennemstrømningen til ansigt, hvilket resulterede i en rødmende effekt.

Alkohol

Undertiden rødmende kan være et tegn på, at der er sundhedsmæssige betænkeligheder, der skal løses. US News and Verdenssundhedsdagen rapport forklarer, at mennesker, der oplever rødme efter at have drukket alkohol har en øget risiko for at udvikle kræft i spiserøret. En enzym mangel kendt som aldehyd dehydrogenase 2 (ALDH2) er mistænkt for at være årsag til den rødmende. ALDH2 er ansvarlig for fordelingen af acetaldehyd, som spiller en vigtig rolle i at hjælpe kroppen metabolisere alkohol.

Svær ansigtet rødmende

Svær ansigtet rødmende omtales også som "idiopatisk kraniofaciale erythema" og er et direkte resultat af en sympatiske nervesystem, som er i overgear. Mennesker, der har betingelsen finder, at det sker ukontrollabelt i næsten alle offentlige omgivelser, gør deres arbejde og sociale liv svært og pinligt. Drastiske situationer kræver drastiske foranstaltninger og læger er kommet op med en operation, der passer regningen. Endoskopisk Transthoracic Sympathicotomy er en form for kirurgi, der kan fjerne den rødmende problem, ifølge verdensomspændende operationer Inc. Under operationen, er de små nerver i området i rygsøjlen, der styrer den rødmende afskåret. For mange patienter løser det problemet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com