Hvordan opstår munden brænde?

12/25/2013 by admin

Hvordan opstår munden brænde?

Introduktion

Munden brænde kan opstå fra en række forskellige situationer, men i de fleste tilfælde sker det, når du rører ved fødevarer, der er for varmt til indersiden af munden før de køle ned, eller fra at spise fødevarer, der er krydret nok til at påvirke smagsløg og membraner i munden.

Varme

Munden brænde forårsaget af temperaturen i din mad er mest udbredt, når du indsætter hastigt mad i munden før lade det køle ned til en passende temperatur. Når du gør dette, brænder den varme mad vævet på tungen, inde i din kind eller ganen, beskadige den. Hvis varmen er stor nok, kan det også forårsage hævelse, og endda vabler eller andre sår i det forbrændte område af væv.

Varme middel

Hvis du brænder din mund igennem noget du har spist, er den bedste ting at gøre, sutte på en isterning. Den kolde temperatur af terningen vil naturligvis falde hævelse af vævsskade, og vil også fungere som et mildt bedøvende middel for smerter. Hvis smerten er svær nok, kan du også bruge en aktuel munden agent med benzocain. Dette bliver følelsesløse område helt fra smerte for op til et par timer. Du kan også ønsker at undgå skarpe fødevarer såsom chips eller korn i mindst et par dage efter brænde.

Krydderi

Munden brænde kan også opstå fra at spise fødevarer med højt indhold af krydderi. Dette er især tilfældet med fødevarer, der indeholder chilipebre. Chilipebre naturligt bære et stof kaldet capsaicin, som irriterer følsomme væv i kroppen, såsom din mund. Det er også grunden til, hvorfor indånde luften efter hakning chilipebre gør du kvæle fra halsen væv irritation, og også hvorfor dine øjne vand og brænde hvis de kommer i kontakt med peber krydret kød. Mængden af capsaicin i peber relaterer direkte til sin varme. For meget capsaicin kan faktisk forårsage smerte fra varmen, og kan endda skade væv i munden. Men de fleste mennesker kan opbygge en tolerance til capsaicin over tid.

Spice middel

Når munden begynder at brænde, er din første reaktion normalt at drikke noget. Dog spreder flydende faktisk capsaicin i resten af din mund, at brænde endnu værre. Det er bedre at straks indtager fødevarer, der har en absorberende effekt på capsaicin, som brød eller ris, til at hjælpe med at lindre den brændende. Nogle væsker såsom mælk kan også hjælpe ved at delvist neutralisere virkningerne af capsaicin.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com