Om CoQ10

09/22/2011 by admin

Coenzym Q10, almindeligvis forkortet til CoQ10, er en fedtopløselige næringsstof fundet i hele den menneskelige krop. For nylig, CoQ10 er blevet meget populær som kosttilskud og ernæringsmæssige medicine. Selv om beviserne er stadig under efterforskning, viser CoQ10 løfte i forebyggelse eller behandling af fælles lidelser. Det kaldes også ubikinon.

Biologiske funktion

"Q" i coenzym Q-10 refererer til Quinon, en kemisk familie, der omfatter CoQ10 og flere andre biologisk vigtige stoffer, såsom vitamin K1. Dette afspejles også af kemiske 's anden navn, ubikinon - en blanding af "allestedsnærværende" fordi det er fundet i hele kroppen og "Quinon" på grund af dets kemiske makeup.CoQ10 er til stede i næsten hver eneste celle i kroppen, og er indsamlet i cellulære mitokondrier. Det er en væsentlig del af processen af cellulære respiration, hvilket skaber ATP, nukleotid ansvarlig for næsten alle kroppens energiproduktion. Selvom det er fundet i hele kroppen, er CoQ10 mest koncentreret i de organer, der kræver de fleste energioverførsel, såsom hjertet.

Antioxidant og anti-aging effekter

Niveauer af CoQ10 er højest hos unge mennesker, men har tendens til at falde med alderen. Selvom langsigtede undersøgelser ikke har endnu undersøgt sammenhængen mellem CoQ10 og aldring, er det muligt, at nedsat CoQ10 niveau er en underliggende årsag til mange aldersrelaterede forhold, såsom hjertesygdomme, makuladegeneration og demens.Derudover viser CoQ10 kraftfulde antioxidant effekt, hvilket betyder, at det kan beskytte kroppen mod frie radikaler, der fører til cellulære skader. Tilskud fra CoQ10 kan reducere tegn på frie radikaler skader, såsom rynker, og ligesom andre antioxidanter, stoffet kan tilbyde beskyttelse mod visse former for kræft.

Kosttilskud

Kosttilskud indeholdende CoQ10, spænder i dosis fra 25 til 500 mg, er meget populære. Både raske mennesker og personer med medicinske tilstande bruge CoQ10 som en energy enhancer, antioxidant, kost supporter og immunitet enhancer. Det er også et populært supplement til sport kosttilskud og kan forbedre motion ydeevne.CoQ10 er tilgængelig i form af en kapsel eller softgel, og kan også være en del af pulver kosttilskud. CoQ10 kosttilskud indeholder ofte vitamin E for ekstra absorption og langvarig holdbarhed, og nogle fabrikanter producerer også kombinationer af CoQ10 og fiskeolie. Fordi CoQ10 er fedt opløselige, yderligere fedtholdige fødevarer eller kosttilskud kan bidrage til at forbedre absorption.

Medicinske anvendelser

Store medicinske institutioner og universiteter har studeret CoQ10 for dens potentielle medicinske virkninger. CoQ10 kan bidrage til at lindre smerter fra migræne hovedpine og det menes, at støtte en sund centralnervesystemet. Det er oftest bruges i behandlingen af hjerte-kar-sygdomme, herunder angina, hypertension, hjertestop og kongestiv hjerteinsufficiens.På grund af sin stærke frie radikaler latrintømning effekter, kan CoQ10 også hjælpe med behandling eller forebyggelse af nogle typer af kræft. Det har været brugt til at mindske de smertefulde symptomer på kræft og til at lindre bivirkningerne af kemoterapi narkotika. CoQ10 viser især løfte i at forebygge hjerte skade fra antracyklin, en kemoterapi, ofte forbundet med kardiomyopati.

Farer og risici

Selvom CoQ10 kan hjælpe med at beskytte hjertet og andre organer fra skader forårsaget af kemo, bør det kun taget af kræftpatienter med vejledning af en læge, da antioxidanter kan nedsætte virkningen af kemoterapi. Ingen andre medicin interaktioner er kendt, men forbrugerne bør være forsigtig når du tager CoQ10 med lægemidler, der påvirker leveren eller er kendt for at sænke trombocyttallet.Kun en læge kan præcist diagnosticere eller behandle en alvorlig medicinsk tilstand. Mens CoQ10 kan være en effektiv behandling når det anvendes som et supplement til konventionel medicin, bør det ikke anvendes uden vejledning af en sundhedsperson.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com