Fødevarer lav i fosfat og kalium

10/27/2016 by admin

Fødevarer lav i fosfat og kalium

Din læge eller certificeret diætist kan ordinere en kost lavt i fosfor og kalium hvis du har særlige medicinske behov. Ifølge Mayo Clinic, personer med nyre dysfunktion kan have forhøjede niveauer af fosfor og kalium og har brug for at begrænse indtaget af disse næringsstoffer i deres kost for at undgå yderligere sundhedsmæssige komplikationer såsom knogle sygdom. Derudover har forskning fandt, at fødevarer med højt fosfor kan medvirke til at fremskynde kræft tumorvækst og bør undgås af dem i behandling for kræft.

Raffineret korn

Fuldkorn har højere niveauer af fosfor. Selvom de er anbefalet som en del af en sund, fiber-rige kost, bør fuldkorn være skiftet ud for fødevarer fremstillet med raffineret korn. Brød og rundstykker, korn, crackers, ris og pasta bør alle være lavet med raffineret hvidt mel fra korn eller ris.

Ikke-mejeri erstatninger

Mælk, yoghurt, fløde, is, frosne yoghurt og de fleste buddinger, hårde oste og soja ost er høj i kalium fosfat. I stedet for disse mejeriprodukter, vælge rismælk, ikke-mejeri flødekande, sorbet eller sorbet, og fløde eller sommerhus oste, som er alle lavere i fosfor. Erstatte fløde og creme fraiche med alternative fedtstoffer som vegetabilske olier, smør, margarine og mayonnaise.

Grøntsager

Grøntsager lavere i kalium og fosfor omfatter kartofler, squash, rutabaga, kål, gulerødder, agurk, salat, peberfrugter, tomater, aubergine, løg og grøn eller voksbønner. Grønne ærter skal komme fra en dåse eller frosne kilde. Din diætist kan anbefale at du skræl og kog stivelsesholdige grøntsager til at fjerne endnu mere kalium.

Snacks

Chokolade og cola sodavand er højt indhold af fosfor. Når du ønsker en sød snack eller drink, vælge hårdt eller klæbende slik eller rod øl, ginger ale eller citrus-baserede sodavand i stedet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com