Hvad er forskellen mellem HDL & LDL?

06/28/2010 by admin

Hvad er forskellen mellem HDL & LDL?

HDL (high-density lipoprotein) og LDL (low-density lipoprotein) er typer af kolesterol. En lipoprotein er et stof, der er en del lipid eller fedt og en del protein. HDLs er generelt anses for at være godt for kroppen, mens disse anses for dårlig.

Kilder

Kroppen producerer kolesterol, HDL og LDL. HDL er erhvervet ved at spise fisk eller olivenolie, mens LDL er erhvervet fra forarbejdede fødevarer, æg og fjerkræ.

LDL effekter

LDL kan bygge langs arteriel vægge bidrager til plaques, at blokere blodgennemstrømning og forårsage arterier til at blive tykkere. Dette er en tilstand kaldet aterosklerose og kan føre til hjerteanfald.

HDL effekter

Kroppen bruger HDL til reparation af væv og celler. American Heart Association rapporter det menes HDL reducerer mængden af LDL.

Niveauer

Ordentlig kost og motion vil medvirke til at sænke niveauet af LDL samtidig øge niveauet af HDL. Total kolesterolniveauer for begge typer bør komme i mindre end 200 milligram pr deciliter.

Test og medicin

Højt kolesteroltal mangler ofte symptomer, så en kolesterol test er den eneste måde at bestemme kolesteroltallet. Højt kolesteroltal er ofte behandlet med statin narkotika, som bidrager til at reducere LDL-niveauet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com