Kronisk næsetilstopning behandling

12/27/2011 by admin

Kronisk tilstoppet næse er et symptom på allergi (allergisk rhinitis). Hvis en patient er i stand til at identificere, hvad der udløser hendes allergier, kan hun tage skridt til at behandle hendes symptomer, herunder overbelastning. Hun har flere muligheder, som omfatter medicin behandling, immunterapi, adfærdsmæssige ændringer og kirurgi.

Kronisk tilstoppet næse

En patient møder typisk miljømæssige udløser, såsom støv, pet dander eller pollen. Hans krop reagerer på udløseren han er allergisk over for og går i overgear. Et resultat af hans krop overreaktion til det allergifremkaldende stof er at udvikle en kronisk nasal overbelastning. Hans næse svulme, forlader ham lidt plads til at inhalere. Han kan skiftevis udvikle en løbende næse og derefter en tilstoppet næse.

Medicinsk behandling

Hvis en patient ved hun lider af allergi, kan hun spørge sin læge til at ordinere medicin (mundtlige såvel som næsespray) for at give symptomlindring. Disse medikamenter vil ikke helbrede hendes allergi; de vil kun kontrollere symptomerne. Disse receptpligtig medicin omfatter antihistaminer, dekongestanter og kortikosteroid næsespray. Patienten bør tage hendes medicin i mindst to uger før allergi sæsonen starter, hvis hun ønsker at undgå værst af sin nasal overbelastning. Hun kan også købe over-the-counter (OTC) medicin, der kan hjælpe. En af disse er en saltopløsning næsespray, der virker til at holde hendes næse fugtig.

Kirurgisk indgreb

Hvis medicin ikke er effektive til at lindre kroniske tilstoppet næse, muligvis en patient opereret for at reducere størrelsen af hans muslingebenene. Muslingebenene er lille, knoklede fremskrivninger inde i næsen. De handler i luften han ånder før det når frem til lungerne. Muslingebenene også hjælpe en patient, der opfatter tilstrømningen af luft ind i hans næse. Denne operation hjælper til at lindre kroniske nasal overbelastning. Dog, at patienten skal fortsætte brug af næsespray og kan kræve operation igen, hvis hans muslingebenene begynde at blokere hans evne til at trække vejret.

Adfærdsmæssige Intervention

Hvis en patient ved, hvad hun er allergisk over for, kan hun lære at ændre sine rutine for at undgå sin allergi udløsere. Hvis for eksempel, hun møder morbærtræer, når hun kommer til at arbejde eller løbe ærinder, kan hun prøve at ændre sine rutine at undgå så mange af disse træer som muligt. Hvis hun har en allergi-fremkaldende plante eller træ i sin gård, eller hvis hun ejer skæl-producerende kæledyr, hun kan slippe af træer eller planter og give sit kæledyr væk. Dog kan dette ikke altid være muligt.

Immunterapi

En patient kan vælge allergi skud (immunterapi) Hvis medicinsk terapi er ineffektive. Hans allergolog kan teste for specifikke stoffer han er allergisk over for og give injektioner, der indeholder et allergen i hans arm. Hans krop reagerer ved at udvikle en immunitet over for allergenet. Allergist øger gradvist mængden af allergenet over flere måneder. Det er vigtigt at modtage disse skud under lægeligt tilsyn i tilfælde af en alvorlig allergisk reaktion.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com