Sundhedsrisici fra at bruge klor blegemiddel

07/14/2011 by admin

Sundhedsrisici fra at bruge klor blegemiddel

Klor blegemiddel er en fælles husstand produkt anvendes til rengøring. Ofte markedsføres under almindelige mærker, er klor blegemiddel produceret af den kemiske opdeling af saltvand komponenter; elementært klor ved rum temperatur og tryk er imidlertid i en gas. Proces til at producere blegemiddel kombinerer natrium med klor til at producere natriumhypochlorit, den aktive ingrediens i blegemiddel. Klor blegemiddel kan være en billig rengøring produkt, men det medfører alvorlige sundhedsrisici.

Kortfristede højt niveau eksponering

Dampe af klor blegemiddel på niveauer af tre til seks dele per million (ppm) i luften kan forårsage irritation i øjnene. På højere niveauer, kan omkring 15 ppm i luften, du opleve næse og hals irritation. Rørende klor blegemiddel direkte kan forårsage hudirritation. Indtage klor niveauer over fire ppm kan forårsage kvalme, opkastning, hals og mave irritation. Vejrtrækning luft, der er højere end 30 ppm niveauer af klor har de samme sundhedsmæssige virkninger som indånde flydende blegemiddel dampe. Med øjeblikkelig eksponering til 30 ppm eller højere niveauer af chlorgas, kan du støde på opkastning, brystsmerter, hoste, overskydende væske i lungerne eller åndedrætsbesvær. Eksponering for 430 ppm i luft i en halv time vil medføre døden.

Blandet med ammoniak

Når klor blegemiddel kommer i kontakt med ammoniak, resulterer det i skabelsen af den farlige chlorgas. Chlorgas er giftige, og mange dødsfald har allerede medført fra utilsigtet blande klor blegemiddel og ammoniak. Chlorgas forårsager rivning af nasal passager, lunger og luftrør af cellulære skader. Hvis du har ammoniak og klor blegemiddel både nuværende i din husstand, være forsigtig i gemme dem og informere alle om dens biprodukter. Bortset fra chlorgas, kan blanding af ammoniak med klor producere kvælstof titantetrachlorid. En titantetrachlorid er et meget giftigt stof og kvælstof titantetrachlorid er yderst eksplosiv så godt. Derudover produceres chlorgas undertiden når klor blegemiddel er blandet med andre rengøringsmidler, der har syre indhold. For eksempel, er eddike, afløbsrens og andre fjernelse af pletter produkter sure. Dette kan være meget farlige, især når blegemiddel indeholder kemikalier at maske lugten af klor.

Low-level langtidseksponering

Flere års udsættelse til klor blegemiddel vil påvirke ens organsystemer. Virkningerne af langvarig eksponering for chlorgas omfatter lungesygdomme og tand korrosion. Mennesker, der allerede lider af lungesygdom, rygere og folk med åndedrætsbesvær er mere klor-følsomme.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com