Behandlingsplan for Diabetes

07/09/2011 by admin

Diabetes er en sygdom, der påvirker, hvordan kroppen bruger sukker eller glukose. Nogle diabetikere kan administrere deres symptomer med kost og motion, mens mere alvorlige tilfælde indebærer regelmæssige injektioner af insulin eller regelmæssig blodsukker overvågning via blodprøver. Ligegyldigt hvilken type, en behandlingsplan findes der kan hjælpe personer bor normal bor sammen med diabetes.

Behandling af alle typer

Visse ændringer i livsstil og behandlinger kan være gavnligt for enhver type af diabetes, at en patient har. Disse omfatter:

Sund kost. Diabetikere skal ikke spise kun en bestemt type mad, men de skal være forsigtige med, hvor meget af hver type af mad, de spiser. Hvis du har diabetes, kan en ernæringsekspert eller diætist hjælpe dig med at lave en madplan for dig selv og indrømme jer retningslinjer omkring mængder at spise fra hver fødevaregruppe hver dag. Du kan stadig nyde en bred vifte af fødevarer, herunder frugter, grøntsager og endda nogle sukkerholdige fødevarer. Men du bliver nødt til at opretholde en ordentlig kost balance i henhold til din personlige kostplan.

Den nationale Diabetes Information Clearinghouse anbefaler for det meste at spise stivelse, frugt og grøntsager hver dag og kun et par fede fødevarer eller sukker. Deres hjemmeside tilbyder en madpyramide for diabetes samt en anbefalede kalorieindtag baseret på din relative vægt og aktivitetsniveau.

Øvelse. Fysisk aktivitet sænker dit blodsukker og øger din følsomhed over for insulin (dette betyder, at du ikke behøver så meget insulin, som du ønsker uden motion). Diabetespatienter bør altid konsultere med deres læge, før du begynder en øvelse rutine. 20 til 30 minutter per dag i aerob aktivitet kan dog være meget gavnlige i styring af diabetes symptomer.

Den nationale Diabetes Information Clearinghouse anbefaler forsigtighed når der begynder en øvelsesprogram. Diabetikere skal huske at tjekke deres fødder for sår efter træning, og for at spørge deres læge om at udøve når deres blod glucose niveauer er høje. Motion er en meget vigtig del af forvaltningen af diabetes, men det skal reguleres ligesom en kostplan.

Type 1 og Type 2 Diabetes

Type 1 diabetes er normalt diagnosticeres hos unge mennesker. I denne form for diabetes producerer din krop ikke længere insulin, så du er nødt til at erstatte insulin regelmæssigt (som regel via et skud eller insulin pen administreres dagligt). Type 2 diabetes opstår, når kroppen modstår insulin og din bugspytkirtel skal arbejde hårdere for at producere mere insulin som et resultat. Folk i alle aldre kan udvikle type 2-diabetes, som er mere tilbøjelige til at forekomme hos mennesker, der er overvægtige og/eller inaktive.

Alle med type 1 diabetes har brug for regelmæssige insulin for at overleve, og nogle gange mennesker med type 2-diabetes også behovet for insulininjektioner. Din læge vil ordinere insulin terapi baseret på dine individuelle behov.

Blodsukker overvågning er en vigtig del af processen til behandling af diabetes. Diabetespatienter kan opnå en glukose skærm for at teste deres blod dagligt. Baseret på resultaterne af prøvningen, vil de vide, hvor meget eller hvor lidt sukker til at spise i deres næste måltid. Arbejde med din læge for at bestemme en blodsukker kontrol rutine, der vil virke bedst for dig og dine specifikke diabetisk problemer.

Oral medicin. Der er nogle mundtlige diabetisk medicin, som du også kan tage. Din læge vil afgøre om, hvorvidt disse medikamenter er nødvendige, og ordinere, hvad du har brug for.

Andre spørgsmål

Nogle gravide kvinder oplever diabetes symptomer kun under graviditet; Dette kaldes svangerskabsdiabetes. Behandlinger for svangerskabsdiabetes omfatte altid overvågning kost og få fysisk aktivitet; i nogle tilfælde blodsukker overvågning og insulin terapi vil også være behov for.

Andre patienter kan diagnosticeres med prediabetes. Dette betyder, at de har en høj risiko for i sidste ende udvikle type 2-diabetes. Prediabetes patienter kan normalt administrere symptomer (og reducerer sandsynligheden for, at de vil udvikle altfavnende diabetes) med kost og motion. Undertiden kan de også tage diabetes oral medicin eller anden medicin til at reducere kolesterol.

I svære tilfælde, kan diabetes behandlinger omfatte kirurgi. Nogle patienter med type 1 diabetes kan drage fordel af en bugspytkirtel transplantation. En vellykket transplantation vil betyde, at en diabetiker patienten ikke længere behøver insulin terapi. Pancreas transplantationer kan dog være risikabel og farlig.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com