Hvordan til at diagnosticere Dengue

07/13/2010 by admin

Hvordan til at diagnosticere Dengue

Dengue er en infektion med dengue leddyr-bårne virus (arbovirus) i slægten Flavivirus. En infektion kun giver livslang immunitet for at bestemt serotype og fire serotyper findes. Dengue er den mest almindelige arboviral infektion og betragtes som en global sundhedstrussel. Det overføres til mennesker af myg af slægten Aedes især Aedes aegypti og Aedes albopictus i USA. Her er hvordan du kan diagnosticere dengue.

Instruktioner

• Observere de første symptomer på dengue. Rødmen i ansigtet forekommer i omkring halvdelen af tilfælde og er en specifik indikator for denguefeber. Dette er ofte ledsaget af kulderystelser og en mottling af huden. En feber normalt begynder på den tredje dag og varer fem til syv dage, undertiden nå 104 grader.

• Opnå blodlegemer. En lav hvide blodlegemer er en fælles at finde enden af dengue feber fase og er ofte ledsaget af en nedsat lymfocyt tæller. Overvåge hæmatokrit og trombocyttal tæller hver dag. En 20 procent stigning i hæmatokrit og et trombocyttal tæller mindre end 100.000 er tidlige advarselstegn på en progression til dengue hæmoragisk feber.

• Køre en metabolisk panel. En lav natrium niveau er den mest almindelige elektrolytforstyrrelser. Patienter i chok vil også have forhøjet blod urea nitrogen og metabolisk acidose.

• Bekræfte en diagnose af dengue med serologiske test og polymerase kædereaktion (PCR), hvis det er muligt. Dette er vigtigt, fordi symptomerne på dengue feber er uspecifik. Antistof titer af immunoglobulin M er oftest målt med en enzym-forbundet immunosorbent assay (ELISA). En fire fold stigning i antistof titers anses bekræftende.

• Bruge andre tests for at opnå antistof titers. Disse omfatter en komplementbindingsprøve, neutralisationstest, hemaggluination (HI) og en ELISA af immunoglobulin G.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com