Hvad gør tindingelappen?

11/01/2011 by admin

Hvad gør tindingelappen?

Tindingelappen er en af de fire sektioner eller lapper, der udgør den cerebral cortex i hjernen. Beliggende på de nedre regioner af både venstre og højre side af cortex, er tindingelappen vigtigt i behandlingen af sensoriske stimuli fra både øjne og ører. Det hjælper med at koordinere tale og rumlige navigation og indeholder hjernestrukturer ansvarlige for langtidshukommelse.

Auditive forarbejdning

Tindingelappen indeholder en del af hjernen, kendt som den primære auditive cortex. Denne region af cortex er ansvarlig for at modtage og fortolke de oplysninger, der fremsendes til det auditive receptorer. Visse dele af den auditive cortex reagere på forskellige lydfrekvenser og pladser; Desuden, hjælper denne del af tindingelappen hjernen til at bestemme placeringen af en lyd. Mens dele af andre lapper i hjernen spiller en rolle i auditive forarbejdning, er tindingelappen det vigtigste.

Tale

Tindingelappen placeret på venstre side af hjernebarken er afgørende for tale. Denne venstre tindingelappen indeholder Wernicke's område, en del af hjernen, der er hovedansvarlige for at kontrollere mental behandling nødvendig for tale, herunder forståelse og verbal hukommelse.

Visuel behandling

De laveste dele af tindingelappen er ansvarlig for at behandle og fortolke oplysninger fra det visuelle system, især de mest avancerede typer af visuelle hukommelse. Denne del af tindingelappen indeholder de neurale netværk kræves for en person til at opfatte og husk objekter, ansigter og detaljerede indstillinger og natur.

Hukommelse

Hippocampus er placeret i tindingelappen; denne struktur er en af de mest afgørende dele af cortex involveret i langsigtet hukommelse opbevaring. Hippocampus findes ikke på den ydre del af cerebrum, men inden for den faktiske lap, og det tillader en person at bevare nye erindringer samtidig lagring af ældre. Disse erindringer kan være alt fra fakta lært af rote eller minder om begivenheder, der fandt sted i fortiden.

Rumlige navigation

Dele af tindingelappen, især hippocampus, også spille en stor rolle i en individuel evne til at navigere rumligt og fysisk "huske" et sted, at personen, der har været før. Folk med en beskadiget hippocampus bliver ofte tabt, fordi deres hjerner er i stand til at behandle rumligt, hvor de har været og hvor de skal hen.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com