Hvad gør rygning til fordøjelsessystemet?

02/15/2011 by admin

Hvad gør rygning til fordøjelsessystemet?

Hvad gør rygning til fordøjelsessystemet?

Det er ingen hemmelighed, at rygning udgør en alvorlig risiko for din sundhed og dit fordøjelsessystem er ikke immun over for disse trusler. I virkeligheden, er cigaretter bevist for at bidrage til mange fordøjelses problemer såsom halsbrand, sår og Crohns sygdom. Når du ryger, inhalerer du mange skadelige toksiner, som derefter gør deres vej ned din hals og ind i dit fordøjelsessystem. Hertil kommer, fordi de fleste rygere har tendens til at indånde luften, som de ryger, er de mere tilbøjelige til at have gas. Hvis det ikke er nok af en bekymring, så overveje alle de andre fordøjelsesforstyrrelser, at rygning kan forårsage.

Halsbrand og mavesår

Hver person har en muskuløs ventil beliggende for enden af deres spiserøret, der forhindrer maven syre i at nå frem til spiserøret. Som enhver, der nogensinde har haft halsbrand kan fortælle dig, når din mavesyre ind i spiserøret, det skaber en meget ubehagelig følelse. Rygning svækker og skader esophageal ventilen. Hertil kommer, på grund af mængden af galde bevægelse, der opstår, når du ånder i røg, en rygers mave syrer tendens til at være stærkere og derfor mere skadelige end en ikkeryger. Det betyder, at som en ryger, du ikke kun er mere tilbøjelige til at udvikle halsbrand, men din halsbrand er tilbøjelig til at være mere smertefuldt. Rygere er også mere modtagelige for sår. Toksiner i cigaretter øge mængden af syre produceret af din mave, hvilket gør en rygers mave det ideelle sted for et sår til at manifestere sig.

Intestinale sygdomme

Forskning viser også, at rygning nedsætter blodtilførslen til tarmene og svækker dem så godt. Disse faktorer kan ofte føre til betændelse i tarmen eller Crohns sygdom, der forårsager diarré og meget smertefuld mavesmerter. Derudover når Crohns sygdom sætter ind, rygere er mindre tilbøjelige til at drage fordel af behandlingen og er mere tilbøjelige til at opleve et tilbagefald. Og det stopper ikke der. Cigaretter kan også være en medvirkende årsag til galdesten og påvirke andre dele af mave-tarmkanalen, hvilket fører til kræft i halsen, mund og kolon.

Den gode nyhed

Heldigvis, med undtagelse af Crohns sygdom, mange af disse fordøjelsesforstyrrelser kan vendes hvis du stoppe med at ryge. For mange mennesker giver de sundhedsrisici, der er nævnt i denne artikel mere end nok grunde til at holde op. Uanset om du er plaget af halsbrand, mavekramper eller konstant anfald af gas, er chancer temmelig godt, at disse cigaretter kun forværring af din tilstand. Tal med din læge om enhver vedvarende fordøjelsesproblemer og arbejder sammen for at finde ud af en måde at sparke denne vane.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com