Hvad er komplikationer af Psoriasis?

03/07/2011 by admin

Psoriasis er en kronisk hudsygdom, hvor huden celler vokser for hurtigt og ophobes på huden, hvor de danner læsioner. Det kan være smertefulde og invaliderende for nogle syge. Komplikationer som infektion og depression kan gøre psoriasis en endnu mere vanskelig sygdom med at leve.

Symptomer

Psoriasis symptomer omfatter hud, der er rød, skællende, tør, revnet, kløende, brænding og ondt. Andre symptomer er hævede og stive led og negle, der er udstenede, åset eller fortykket.

Årsager

Psoriasis er forårsaget af T-celler, en type af hvide blodlegemer, som en del af immunsystemet. T-celler kæmpe normalt virus og bakterier, men med psoriasis immunsystemet fortæller dem at angribe sunde hudceller.

Udløsere

Psoriasis kan udløses af stress, rygning, drikker for meget alkohol, hud skader, infektioner som halsbetændelse, koldt vejr og medicin som jodider.

Behandling

Psoriasis behandling omfatter aktuelle salver, udsætter huden for ultraviolet lys og mundtlige eller injiceres medicin for at reducere hud-celle produktion og undertrykke immunsystemet.

Komplikationer

Komplikationer af psoriasis omfatter væske og elektrolyt ubalance, fortykket hud og bakterielle infektioner. Andre komplikationer er stress, angst, depression, lavt selvværd og social isolation.

Psoriasisgigt

Psoriasisgigt komplikationer er smerte og en invaliderende karakter, der gør det svært at fungere i hverdagen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com