Hvad er reproduktiv sundhed?

02/23/2011 by admin

Hvad er reproduktiv sundhed?

WHO definerer reproduktiv sundhed som evnen til at have en ansvarlig og tilfredsstillende seksuelle forhold og evnen til at reproducere og beslutte, hvornår og hvor ofte hertil. Det omfatter også ubegrænset adgang til sikker, acceptabel og overkommelige informationer og reproduktiv sundhedspleje indstillinger.

Betydning

Reproduktiv sundhed er et stort verdensomspændende problem. Uddanne dig selv om reproduktiv sundhed er i almindelighed det første skridt mod en sund reproduktiv liv.

Risikofaktorer

For kvinder er den vigtigste faktor, der påvirker fertiliteten moderens alder, ifølge University of California, San Francisco (UCSF). Æggestokkene evne til at producere normale og sunde æg falder som en kvinde i alderen, hvilket kan føre til abnormiteter eller mislykket fødsel. For mænd, var miljømæssige agenter set at have betydelige virkninger på kvaliteten af sædceller.

Reproduktiv sundhed kan være påvirket af andre faktorer, såsom kønsrelaterede normer, ægteskabelig status, seksuel aktivitet, den fødedygtige status, gruppepres, politisk/kulturelle synspunkter, økonomiske og sociale status, rygning, brug af alkohol, brug af narkotika, seksuelle historie og eksponering for toksiner.

Reproduktive sundhedsproblemer

Reproduktive sundhedsproblemer omfatte infertilitet, infektioner, kræft, dystocia (svært ved fødslen) og andre problemer relateret til det reproduktive system.

Effekter

Reproduktive sundhedsproblemer kan hindre en persons nydelse af et seksuelt forhold. Det påvirker også hendes evne til at få børn. Virkningerne kan gå ud over fysisk smerte; reproduktive sundhedsproblemer kan forårsage psykiske forstyrrelser og forlegenhed.

Forebyggelse/løsning

For at tage sig af din reproduktiv sundhed, skal du opretholde en sund livsstil. Du bør stoppe med at ryge, opretholde en ordentlig Legemsvægt, praksis beskyttet sex, motion og blive aktivt involveret med din reproduktive sundhed ved at have en helbredsundersøgelse af en læge.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com