Hvordan til at opdage forskellen mellem Bipolar lidelse og ADHD hos børn

09/20/2013 by admin

Hvordan til at opdage forskellen mellem Bipolar lidelse og ADHD hos børn

Symptomer på ADHD og bipolar lidelse hos børn er meget ens, og det kan være svært at diagnosticere hvilken tilstand dit barn har. Her er forslag om, hvordan du fortælle ADHD og bipolar lidelse apart. Kun en uddannet psykoterapeut, psykolog eller psykiater kan gøre en endelig diagnose, så sørg for at konsultere en mental sundhedspersonale, hvis du har mistanke om, at dit barn kan ramt af bipolar lidelse eller ADHD.

Instruktioner

Lav en liste

• Lav en liste over de gange dit barn har brudt eller ødelagt ting---enten hans eget, eller ejendom, der tilhørte andre. På den ene side af listen, skal du markere et "A" ved siden af de gange han ødelagde ejendom i vrede, under et raserianfald eller mens raser mod en virkelige eller indbildte offensiv mod ham. Markere en "C" ved siden af de eksempler, hvor han brød ting ved at være alt for uregerlige eller skødesløse. Tæller hver gruppe, og skrive brevet, at de fleste repræsenterer årsag til dit barns ødelæggelse på toppen af din side. Hvis brevet er et "A", kan så dit barn demonstrere et symptom på bipolar lidelse. Hvis bogstavet "C", kan dit barn have ADHD. Hvis der er lige store mængder af begge breve, kan dit barn have blandet ADHD og bipolar lidelse.

• Lav en liste over længde og karakter af dit barns seneste raserianfald eller raser. Var de kortfattede, varede ikke mere end 20 minutter, eller dit barn fortsætte med at rase eller græde i 2 timer eller mere? Hvis dit barns raserianfald, gråd magi eller raser tendens til at sidste i lang tid uden at sprede, kan hun lider af bipolar lidelse. Mærke "B" på et stykke papir, hvis dit barns raserianfald sidste mere end en time eller to. Hvis dit barn vises uorganiseret tankegang og en svækkelse af hendes sædvanlige kommunikationsevner, eller hvis hun glemte raserianfald bagefter, skal du markere "B" på papiret. Disse er alle tegn på bipolar lidelse under et raserianfald. Ved siden af hver børsnoterede raserianfald, markere et "A" ved siden af de raserianfald, der blev udløst af en overgang eller fysisk ubehag eller skade. Markere et "B" ved siden af de raserianfald, der blev udløst af et "nej" fra nogen i en holdning af myndighed. Børn med bipolar lidelse er meget mere tilbøjelige til at smide en raserianfald, når grænser sættes på adfærd. De kan endda søge ud et "nej" for at have en grund til at rage. Tilføje din liste af bogstaver, og hvis du har markeret flere "B" s end "A" s, dit barn kan ramt af bipolar lidelse.

• Skriv et kort afsnit om den første halve time af dit barns dag i morges, og gøre det samme for hver af de sidste fem dage. Gennemlæs dine beskrivelser, og skrive et "A" ved siden af beskrivelser, der beskriver årvågenhed efter at vågne. Hvis dit barn har tendens til at vågne langsomt og forbliver gnaven eller uklar i sin tankegang for en time eller mere bagefter, markere et "B" ved siden af beskrivelsen. Hvis du har mere "B" s end "A" s, kan dit barn lider af bipolar lidelse.

• Lav en liste over barnets sengetid vaner for den sidste uge. På nætter Hvornår dit barn viste modstand til at gå i seng og vågnede op flere gange i løbet af natten klager over mareridt, markere en "B." Hvis dit barn viste problemer med at falde i søvn, men forblev i søvn hele natten og ikke klage over dårlig drømme, når han vågnede op, markere en "A." Børn med bipolar lidelse kan være bange for søvn, fordi de har tendens til at have mareridt eller vågner ofte hele natten. Børn med ADHD kan have problemer snoede ned for at gå til at sove, men når de er i søvn de generelt sover igennem om natten uden mareridt. Tilføje op dine breve, og hvis du har mere "B" s end "A" s, dit barn kan ramt af bipolar lidelse.

• Observere den måde, dit barn reagerer når man taler til læger, psykologer eller skole rådgivere. Hvis hun er åbenlyst fjendtlige eller uvillige til at blive interviewet, kan hun demonstrerer bipolar adfærd. Hvis hun er venlige og åbne under interviewet, men hun stadig formår at hælder ud af kurs og vanskeliggør interviewet til intervieweren, kan hun har ADHD. Bipolar børn er meget mere tilbøjelige til at blive resistente over for myndighed eller fjendtligt indstillet over for enhver situation, hvor de ikke er i fuld kontrol af samtalen. Dette kan gøre spørgsmålstegn ved dem vanskeligt med vilje. ADHD børn, kan dog ikke være stand til at fokusere på spørgsmål, som de finder uinteressant. De kan afvige fra emnet ved hånden og vanskeliggør en sammenhængende interview.

Reflektere over dit barns adfærd

• Tænk over dit barns adfærd omkring autoritetsfigurer og i sociale situationer. Hvis hun er forsætligt ulydige, tendens til at opsøge konflikt eller viser "thrill-søger" adfærd ofte, kan hun være bipolar. Hvis imidlertid hun ofte kommer i problemer gennem skødesløshed, uopmærksomhed, glemsomhed eller på grund af manglende evne til at overvåge sin fysiske nærhed til andre, kan hun ramt af ADHD.

• Kig på dit barns rapport kort eller børnehaveklasse adfærd bekendtgørelser. Hvis dit barn har tendens til at gøre godt fagligt men har problemer med opfører sig i klassen eller med hans jævnaldrende, kan han have bipolar lidelse og ikke ADHD. Hvis han har problemer med at betale opmærksomhed, følgende simple retninger, at huske, hvad han har lært eller dukke op med sine lektier, kan han har ADHD. Hvis dit barn har tendens til at være begavet i visse områder, mens de resterende trodsigt uinteresserede i andre, han kan have bipolar lidelse. Hvis han demonstrerer indlæringsvanskeligheder, herunder problemer med matematik, læsning eller sekventielle opgaver, han har ADHD.

• Tænk over dit barns kommentarer og ideer. Hvis han har tendens til at sige ting, som morbid, psykotiske-klingende, paranoid, eller hvis han har tendens til at svælge i selvmedlidenhed og give andre skylden for sine problemer ofte, kan han have bipolar lidelse og ikke ADHD. Hvis han taler i en lind strøm, uden hensyn til hvorvidt hans samtale har noget at gøre med hvad andre er interesseret i eller tale om i øjeblikket, han kan demonstrere en manglende evne til selvstændig censurere og kunne have ADHD.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com