Epilepsi oplysninger

05/28/2012 by admin

Epilepsi er forårsaget af unormal hjerneaktivitet, der genererer elektriske signaler, der forårsager anfald. Flere typer af anfald karakterisere epilepsi og symptomer afhænger af den type du har. Du anses for at være epileptiske hvis du har oplevet mindst to uprovokerede anfald.

Partielle anfald

Partielle anfald er forårsaget af unormale aktivitet i kun en del af hjernen. Simple delvise anfald kan påvirke følelsesmæssige tilstand eller ændre sanserne. Kroppen kan jerk ufrivilligt. Tab af bevidsthed opstår ikke. Komplekse partielle anfald medføre tab af bevidsthed, stirrende og tilfældige bevægelser som hånd gnide eller gå i cirkler.

Generaliserede anfald

Generaliserede anfald involverer hele hjernen. Petit mal anfald årsag stirre, subtile kropsbevægelser og tab af bevidsthed. Myoklon beslaglæggelser er karakteriseret ved pludselige ryk og trækninger i arme og ben. Atoniske anfald påvirke muskler og du vil falde eller skjule pludselig. Grand mal anfald er den alvorligste form, forårsager tab af bevidsthed, rystelser og tab af blærekontrol.

Årsager

Årsag til epilepsi kan ikke bestemmes i omkring halvdelen af de mennesker, der har det. De andre 50 procent udviklet tilstand som følge af en række faktorer.

Visse former for epilepsi køre i familier, hvilket tyder på en genetisk link. Skader forårsager hovedtraume, medicinske tilstande, som påvirker hjernen, demens, visse sygdomme, skade i livmoderen og visse udviklingsmæssige forstyrrelser er alle mulige årsager til epilepsi.

Behandlinger

Anti-epileptisk medicin er den første linje behandling af anfald. Halvtreds procent af folk med nyligt diagnosticeret epilepsi bliver beslaglæggelse gratis efter deres første behandlingen påbegyndes. For andre, kan eksperimentere med dosering, forskellige stoffer og kombinere medicin være nødvendigt.

Når medicin ikke virker, vil lægerne ansætte kirurgi eller terapi. Kirurgi er normalt udføres kun når del af hjernen forårsager anfald kan sikkert fjernes uden at påvirke vigtige funktioner. Når området ikke kan drives, kan en anden type af kirurgi, der hjælper med at forebygge anfald fra at flytte til andre dele af hjernen udføres. Medicin kan stadig være nødvendigt efter operationen, men ofte i mindre doser end før.

Visse behandlinger kan også kontrollere anfald. Vagus nervestimulation indebærer implanterer en enhed i brystet, der indeholder ledninger, der ombrydes omkring den vagus nerven i nakken. Byger af elektrisk energi der sendes til hjernen og reducere anfald af 30 til 40 procent. En ketogen diæt, som er høj i fedt og lavt indhold af kulhydrater har vist sig at reducere anfald; denne kost skal være lægeligt overvåget for at undgå komplikationer.

Egenomsorg og coping

Få tilstrækkelig hvile; utilstrækkelig søvn kan udløse anfald. Håndtere stress og må ikke røg eller drikke alkohol. Prøv at leve som selvstændigt som muligt. Uddanne dig selv, din familie og dine venner om din tilstand og sørge for dem tæt til dig, hvad de skal gøre, hvis du har en beslaglæggelse i deres tilstedeværelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com