Health Insurance: EPO vs PPO

09/03/2012 by admin

Health Insurance: EPO vs PPO

Både en EPO og en PPO kan give dig og din familie med omfattende sygeforsikring. EPO står for "eneleverandør organisation" mens PPO står for "preferred provider organization." Disse forsikring planer tilbyde den samme type af dækning. Den store forskel er, i hvor mange muligheder du har når du tilmelder dig.

Funktion

Begge typer af forsikringer kan bruge et system, hvor medicinske faciliteter, læger og et forsikringsselskab arbejder sammen. Kunder kan indgå aftale med et forsikringsselskab og betale præmier til dem. Til gengæld får kunderne adgang til netværket af medicinske faciliteter og læger for en rabat. Typisk, når kunder betale for lægehjælp eller behandlinger, vil de tilbagebetales en vis mængde af penge af provideren. Når kunder modtager behandling fra medicinske faciliteter, der ikke er i netværket, modtager de ingen tilskud eller et begrænset tilskud.

Forskelle

Det grundlæggende koncept for disse to typer af forsikring planer er de samme. Du bruger et netværk af medicinsk udbydere og få en rabat. Den største forskel mellem disse to typer af planer er i størrelsen. Med en PPO har du adgang til et stort netværk af læger og medicinske faciliteter. Offentlige posttjenester er typisk landsdækkende, og du kan som regel finde udbydere i dit område forholdsvis let. Med en EPO, er alt gjort på en meget mindre skala. Du vil ikke have næsten lige så mange muligheder at vælge imellem når du har brug for pleje.

Fordele

Begge disse typer af forsikringsdækning har nogle særlige fordele. I tilfælde af en PPO er den store fordel, at du har mange muligheder for at arbejde med. Du kan generelt finde en læge i dit område at besøge, og du kan finde hospitaler eller medicinske klinikker tæt ved der vil acceptere din forsikring. Med EPOs er fordelen at du kan spare penge. Selv om du har begrænsede muligheder at vælge imellem, disse medicinske faciliteter vil normalt give dig en større rabat og dine præmier vil blive lavere.

Ud af netværket

Begge af disse planer afskrække dig fra at forsøge at få omsorg uden for dit netværk af leverandører. Offentlige posttjenester har tendens til at være mere fleksible, når det kommer til at refundere dig for udgifter, som påløb ud af netværket. De fleste PPO planer tilbyde nogle type af refusion, hvis du får service af netværket. På den anden side mange EPOs ikke tilbyder nogen form for refusion hvis du går ud af netværk for behandling. Andre vil give dig med kun et lille tilskud.

Overvejelser

Noget andet at overveje med disse typer af forsikring er i, hvordan de håndterer specialister. Med en plan for EPO skal du konsultere din praktiserende læge for at få en henvisning til at se en specialist. Med mange offentlige posttjenester behøver du ikke at få tilladelse til at besøge en specialist. Hvis du har en EPO, kan dette betyde, at du skal betale for at se en almindelig læge bare så han kan fortælle dig at gå se en specialist.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com