Hvad er amlodipin Besylate bruges til at behandle?

04/11/2012 by admin

Amlodipin besylate er et stof, der kan behandle hypertension (forhøjet blodtryk) og angina pectoris (brystsmerter). Det er et almindeligt anvendte calciumantagonist (CCB) og tilhører familien dihydropyridin af CCBs. Det kan blive ordineret, alene eller i kombination med andre antihypertensiv eller antianginal stoffer. Mens mange lægemidler er til rådighed for højt blodtryk, din alder, blodtryk, kan hjerte-kar-risiko og forpligtelse til at lave ændringer i livsstil påvirke som medicin er bedst for dig.

Mekanisme

Købsaftalen, skal vaskulære glatte muskelceller (og hjerte celler) transportere calciumioner på tværs af kalcium-kanaler i deres cellemembran. Ligesom andre calciumkanalblokkere blokerer amlodipin disse membran kanaler for at reducere kontraktion af glat muskulatur celler (og hjerte muskelceller i mindre grad), får mulighed at slappe af.

Hypertension

Forsnævring af arterierne er en af årsagerne til forhøjet blodtryk. At være et lægemiddel, der kan spile blodkar (vasodilatator), anvendes amlodipin bredt til at reducere forhøjet blodtryk. Den korrekte dosis kan være nødvendigt at blive afgjort af din læge efter overvejer din alder og sygehistorie.

Angina

Udvidelse af blodkarrene kan øge udbuddet af ilt og næringsstoffer til dit hjerte. På samme tid tillader et fald i blodtrykket dit hjerte at arbejde mindre. Disse handlinger af amplodipine kan give lindring fra anginasmerter brystsmerter.

Lignende stoffer

Nogle andre calcium kanal blokkere omfatter nifedipin, verapamil og diltiazem. Blandt disse lægemidler, amlodipin er kendt for sin lange varighed af effekter (en lang halveringstid) og har vist en gavnlig effekt på patienter med nonischemic hjertesvigt. Den vasodilation, at det forårsager er også gradvis i starten. I modsætning til amlodipin, verapamil og diltiazem kan også sænke hjertefrekvensen og kan derfor ikke være egnet til patienter med en langsom puls.

Potentielle bivirkninger

Amlodipin kan forårsage hjertebanken, rødmen, svimmelhed, hævelse af ankler, hovedpine, træthed og kvalme. For at undgå alvorlige komplikationer, kan en justering af dosis være nødvendigt for de ældre og patienter med hepatisk insufficiens.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com