Risikoreduktion for renalcellecarcinom

03/24/2012 by admin

Ca 9 ud af hver 10 tilfælde af nyrekræft er renal celle carcinomer, hvilket gør det den mest almindelige type af nyrekræft i USA. Generelt, renalcellecarcinom er asymptomatisk, uden symptomer, indtil fremskredne stadier. Patienter bør forsøge at undgå kontrollerbare risikofaktorer, og drøfte screening for kræft hvis i fare.

Misbruger ikke-receptpligtig medicin

Overdosis af visse over-the-counter medicin, herunder Tylenol, aspirin og acetaminophen, kan øge risikoen for nyrekræft. En overdosis er anset for at være mere end den daglige anbefalede dosis for en over-the-counter medicin. Hvis en person overdoser konsekvent over en årrække, øger sin risiko for renalcellecarcinom.

Fedme

Dem, der er overvægtige eller fede kan have en højere risiko for at udvikle renalcellecarcinom. Ifølge American Cancer Society spekulere læger at ca 2 ud af 10 tilfælde af renalcellecarcinom er forårsaget af fedme, og/eller hormon forandringer, der er et resultat af at være overvægtige. Således, at miste vægt kan være en form for risikoreduktion for renalcellecarcinom.

Eksponering for farlige stoffer

Udsættelse for visse stoffer er også en risikofaktor i at udvikle renalcellecarcinom. Stoffer specifikt identificeret som øger risikoen for renalcellecarcinom omfatter eksponering for asbest, cadmium, herbicider, benzen og trichloreothylene. Selv kortvarig påvirkning kan øge risikoen for kræft; men langvarig eksponering eksponentielt øger denne risiko. Undgå eksponering for disse stoffer kan reducere din risiko for at udvikle renalcellecarcinom.

Visse lægemidler

Visse medikamenter kan også øge dine chancer for at udvikle renalcellecarcinom. American Cancer Society foreslår, at nogle medicin anvendes til behandling af forhøjet blodtryk kan være forbundet med renalcellecarcinom. Dog, American Cancer society tyder på, at forbindelsen mellem lægemidler og kræft er spekulative og advarer mod at nægte højt blodtryksmedicin til at reducere risikoen for at udvikle renalcellecarcinom.

Rygning

Selv om rygning er mere almindeligt forbundet med lungekræft, er rygning også en risikofaktor for renalcellecarcinom. Den mere en person ryger, den flere den vane øger hans chancer for at udvikle renalcellecarcinom. Derfor bør de, der ønsker at reducere risikoen for at udvikle renalcellecarcinom rygestop. Det kan tage mange år at bringe risikoniveauet ned af en ikke-ryger, men i sidste ende alle risiko vil reduceres.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com