Hvad er årsagerne til vand on the Brain?

06/10/2012 by admin

Vand on the brain er den afslappede betegnelse for hydrocephalus, fra de græske ord betyder "vand" og "hoved." Det opstår, når cerebrospinalvæske (CSF) er blokeret i hjernen, forårsager en stigning i trykket og hævelse af hovedet. Hydrocephalus kan være medfødt, betydningen til stede ved fødslen, eller opstå senere i livet. Der er ingen måde at forhindre hydrocephalus, og mens der er ingen kur, der er to behandlinger til at lindre pres for bebyggede CSF.

Omsætning af CSF

CSF er produceret i ventriklerne i hjernen, små rum i midten af hjernen, i nærheden af thalamus. Det cirkulerer gennem hjertekamrene og omkring hjernen i arachnoid rummet, der er et mellemrum mellem beskyttende lag af hjernen. Det er derefter reabsorberes i blodbanen.CSF puder hjernen og mindsker effekten af tyngdekraften. Det giver også nogle beskyttelse fra slag til hovedet ved at holde hjernen fra banging mod kraniet.

Årsager til Hydrocephalus

Medfødt hydrocephalus kan være forårsaget af genetiske eller miljømæssige faktorer. En almindelig årsag er aqueductal stenose, hvori den cerebral akvædukt--en smal passage, der dræner CSF fra den tredje ventrikel i den fjerde ventrikel--er blokeret eller indsnævret. Medfødt hydrocephalus opstår i 1.5 ud af hver 1.000 fødsler.Hydrocephalus, der opstår efter fødslen kan være forårsaget af meningitis, hoved traumer, tumorer, cyster, intraventrikulært blødning eller kan være idiopatisk, hvilket betyder, at årsagen er ukendt.

Behandlinger

Den mest almindelige behandling for hydrocephalus er en shunt. En shunt er et rør, der fører fra en ventrikel i hjernen ned til en anden del af kroppen hvor CSF kan blive drænet, normalt enten hjertet eller maven. Shunts er permanente, og nogle gange skal repareres, hvis de bliver blokeret. Det kan indeholde en ventil, der regulerer strømmen af CSF.En nyere alternativ behandling kaldes ETV, til endoskopisk tredje ventriculostomy. I denne procedure skæres et hul i gulvet i den tredje ventrikel i hjernen, giver CSF at omgå de blokerede hjertekamrene og flyde ind i den interpeduncular cisterne til at fortsætte sin normale flow omkring hjernen. ETV er ikke effektiv for alle tilfælde af hydrocephalus--det afhænger stærkt af hvor blokeringen er og hvad der forårsagede det - men det er en ny teknik, som ikke kræver en shunt eller ventil.

Symptomer

Hos spædbørn er symptomer på hydrocephalus et forstørret hoved, en svulmende "soft spot" eller fontanel, opkastning, irritabilitet, anfald og øjne rettet nedad ("sunsetting af øjnene"), hvor hvide er synlig over iris. Mens sammensmeltning af kranieknogler betyder en voksen hoved ikke kan svulme, de fleste af symptomerne for voksne er ens, og kan også omfatte svimmelhed eller tab af balance, inkontinens, forvirring og ændring i personlighed.

Komplikationer

Hvis hydrocephalus er fanget lige væk, er chancerne for et normalt liv og normal intelligens høj. Hvis tilstanden er ganske avanceret på fødsel, er fysiske og psykiske handicap næsten visse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com