Palliativ pleje for renalcellecarcinom

02/28/2012 by admin

Renalcellecarcinom er den mest almindelige form for nyrekræft, ifølge MayoClinic.com. Det henvender sig til de celler, der linje i nyrens tubuli, de små rør, der hjælper med at filter blod og fjerne affald. Palliativ pleje af kræftpatienter omfatter lette symptomerne og bremse sygdommen er spredt til at bevare livskvaliteten for så længe som muligt. For renal celler carcinoma patienter synes biologisk terapi i kombination med smertestillende medicin, at være den mest lovende vej for palliativ pleje.

Forekomst, metastaser & kirurgi

National Cancer Institute (NCI) vurderede at cirka 49.000 tilfælde af renalcellecarcinom ville blive diagnosticeret i 2009 og at kræft ville medføre omkring 11.000 dødsfald. Ifølge MedlinePlus, kræft er diagnosticeret oftest hos mænd i alderen 50 og 70 og har allerede spredt sig til andre organer i en tredjedel af alle diagnoser. Hvis du er diagnosticeret med denne kræft, før den har spredt andre steder i kroppen, vil din onkolog sandsynligvis anbefale en fuldstændig eller delvis nephrectomistatus---fjernelse af alle eller en del af nyren som malignitet er fundet. Sidstnævnte mulighed er som regel en succes, hvis det kun er en lille tumor er fundet og i disse tilfælde er så effektiv som fuldstændig fjernelse, ifølge NCI.

Kemoterapi & stråling

Hverken kemoterapi eller stråling har været særlig succes i behandling af renalcellecarcinom, ifølge MedlinePlus. Disse behandlinger kan dog bruges til at behandle sekundære kræftformer, der har spredt sig fra den oprindelige malignitet i nyrerne. Når renalcellecarcinom har spredt sig ud over dine nyrer, er prognosen relativt fattige, selv om foranstaltninger til at bremse den kræft spredningen kan reducere symptomerne og forlænge overlevelsestid.

Biologisk terapi

Den primære avenue af palliativ pleje er biologisk terapi, også kendt som immunterapi, ifølge NCI. Denne form for terapi bruger din "kroppens immunsystem, enten direkte eller indirekte, til at bekæmpe kræft eller at mindske bivirkninger, der kan være forårsaget af nogle kræftbehandlinger."

Biologisk behandling kan udnytte en eller flere biologiske respons modifikatorer (BRMs) til fremme din krop immunresponset renalcellecarcinom. Ifølge NCI omfatter BRMs koloni-stimulerende faktorer, monoklonale antistoffer, Interferoner, interleukiner og uspecifik immunmodulerende stoffer. Interferoner har vist nogle lovende i behandling af denne kræft, men interleukin-2 har været endnu mere effektiv. Sidstnævnte er imidlertid usandsynligt, at være brugt medmindre du er relativt sund, da det kan have stærke bivirkninger, herunder eventuel nyresvigt, hjerteanfald og blødning i mave-tarmkanalen.

Koloni-stimulerende faktorer, såsom filgrastim, sargramostim, epoetin og oprelvekin stimulere produktionen af hvide blodlegemer, som er ofte forarmet under kemoterapi. Monoklonale antistoffer, herunder rituximab og trastuzumab, kan blive manipuleret til at retard væksten af kræftceller, mens uspecifikke immunmodulerende agenter styrke eller stimulere immunforsvaret. Eksempler på sidstnævnte omfatter levamisol og bacillus Calmette-Guerin (BCG). I øjeblikket er i den eksperimentelle fase kræft vacciner og genterapi, som begge kan vise sig effektiv i at bremse tumorvækst i fremtiden, NCI siger.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com