Intellektuel udvikling af babyer

05/03/2012 by admin

Hvordan barnet udvikler sig og hvordan man kan hjælpe

En baby hjernen vokser mere under vorden end på noget andet tidspunkt, fordobler sin volumen og nå cirka 60 procent af den voksne størrelse af 1 år. Som baby's hjernen vokser, vokser nerveceller eller neuroner, også. Disse neuroner Tilslut for at gøre kredsløb, som giver mulighed for baby til at tænke og handle. Der er fælles udviklingsmæssige milepæle, som en baby skal nå som han vokser: For eksempel, af 3 måneder, baby bør genkende sin omsorgsperson ansigt, stemme og duft. En forælder eller omsorgsperson kan hjælpe barnet udvikle intellektuelt, først ved at forstå, hvad barnet er i stand til at lære på forskellige alderstrin, og for det andet ved at engagere sig i aktiviteter, der hjælper barnet lære.

Fødsel til 3 måneder

I denne alder bygger en baby hendes hukommelse, især kortsigtede. Hun kan fokusere mest let på objekter mellem 8 og 14 inches fra øjnene, normalt afstanden moderens ansigt er hans mens hun sygeplejersker. Efter en måned eller to, vil hun begynde at bruge lyde til at udtrykke sig selv og få opmærksomhed.

Babyer kan lide at se på lang-kontrast farver. Dette er fordi de er nemmest at se. Sort, hvid og rød er perfekte valg for babylegetøj, mobiltelefoner eller playmats.

Bære baby i en slynge eller luftfartsselskab, ikke kun til limning formål, men også for intellektuel stimulation. Fordi baby vil være op på sin omsorgsperson niveau, vil hun vil blive involveret i en bred vifte af aktiviteter, og høre, se og føle sig meget mere, end hvis hun var i en kravlegård eller barneseng i denne periode.

At skabe en stabil daglig rutine vil hjælpe barnet har tillid til hans omgivelser. Det er et vigtigt fundament, fordi herfra, kan hun senere lære at forudsige begivenheder i det, og manipulere det selv.

Tale med dit barn: mens hun ikke endnu reagerer i faktiske ord, hun aflytning hen til den rytme, tone og forskellige lyde af dit sprog og mentalt indgive dem væk til fremtidig brug. Bruge "motherese" i denne alder--taler langsomt og tydeligt, ved hjælp af overdrevne ansigtsudtryk, og at hæve banen af din stemme. Taler som denne vil engagere din baby og fange hendes opmærksomhed.

3 til 6 måneder

Baby vil pludren nu, og kan endda sige "mama" og "dada," men han ikke kan nødvendigvis henvise til dig. Hjælpe barnets sproglige udvikling ved at efterligne de lyde han gør: Dette vil vise ham, at du lytter, og at han kan bruge sproget til at gøre sig hørt.

Baby vil også være at opdage hans arme og ben. Han kan nu få fat og ryste objekter. Giv ham en rangle eller en kugle med en jingly bell inde, og vise ham hvordan man ryster det og larmer. Dette lærer ham årsag og virkning. Du kan også vedhæfte lille rangler eller noisemakers til hans ankler og vise ham hvordan man sparke så at de larmer. Derefter lå ham på en playmat og Dingle nogle legetøj over hans hoved. Han vil knalde på dem og forsøge at få fat i dem, opbygge hånd-øje koordination og dybdesyn.

Børn i denne alder elsker spejle. Sætte baby foran et spejl og se ham smile på sin refleksion. Du kan også give barnet en lille, ubrydelig legetøj håndspejl til at spille med.

6-9 måneder

Peekaboo er en favorit spil for børn i denne alder. De er bare begyndt at forstå objektet permanens: selv når et objekt ikke er deres syn, de stadig kan beholde et billede af det i deres sind i stedet glemmer det helt, hvilket er, hvad de gjorde tidligere i udvikling.

Giv baby plastbeholdere i forskellige størrelser. Han vil blive fascineret af hvordan de små passer ind i de større virksomheder. Han er ved at lære om dimension og plads. Du kan også opfordre denne intellektuelle færdigheder ved at give ham stabling legetøj, og blokke, som han kan bygge små strukturer.

En anden måde at lære baby om dimension og relationer mellem objekter: Lad ham "hjælpe" med vasketøjet. Han vil formentlig tage det hele ud af kurven og lægge det på gulvet. Derefter vise ham hvordan man kan sætte det hele ind igen.

9 til 12 måneder

Gemmeleg vil udøve hendes korttidshukommelsen. Skjule en legetøj under et tæppe og bede hende om at finde det igen. Du kan også gå Skjul bag et stykke af møbler og kalde hendes navn. Hun vil følge lyden af din stemme til at komme, finde dig.

Af 1 år gammel, baby kan sige hendes første ord. Du kan hjælpe hende ved at pege og mærkning dagligdags genstande i hendes verden. For eksempel: når katten kommer ind i stuen, punkt, vente, indtil barnet ser, og sige, "Kat!" Dette vil hjælpe hende associere ordet med dyret.

Du kan også begynde at knytte fagter med ordene: For eksempel, når bud farvel til en legekammerat, sige "Bølge bye-bye!" og vink med hånden. Snart vil hun efterligne dig når det er tid at sige farvel til nogen eller noget. Du kan også tage det et skridt videre og lære hende tegnsprog for grundlæggende begreber. Dette vil hjælpe hende til at udtrykke sig selv, når hun er stadig rystende med ordene. "Mere," er "alle gjort", og "mælk" populære tegn til at undervise børn.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com