Procedurer gjort for en arterie blokering

05/20/2012 by admin

Om medicin og livsstilsændringer kan være nyttigt for arterie blokeringer, i nogle svære situationer kan mere invasive procedurer være nødvendigt. Hvis din arterie blokeringer er en direkte trussel mod dine organer eller kan briste, kan din læge anbefale en eller flere behandlinger til formål at tilbyde hurtigere behandling end narkotika eller motion.

Ballonudvidelse

Angioplastik er en procedure, hvor en deflateret ballon bruges til at hjælpe strømmen af blod i dine blokerede arterier. Din læge vil indsætte et lille rør i din arm eller lysken og fodre den op til den arteriel blokering. Er deflateret ballon på spidsen af denne tube. Når røret når sin rette plads, ballonen er så oppustet og blokering eller plaque, flyttes til siden af arterierne tillader blodet at strømme lettere igen. Ifølge Medline har mere end 1 million mennesker angioplastik årligt i USA.

Endarterectomy

En endarterectomy er en procedure, hvor arteriel blokeringen er fjernet kirurgisk. Kirurgen vil skære et snit i arterien og derefter tage ud på pladen. Endarterectomies varierer baseret på placeringen af blokeringen. I nogle situationer vil du blive sat ind under general anesthesia, eller du kan blive holdt vågen ved hjælp af lokalbedøvelse, så lægen kan overvåge faldende blod forsyninger til hjernen. Selv om en endarterectomy kan være mere indgribende end andre procedurer, er det mere effektiv og sikrere.

Andre procedurer

En anden terapi din læge kan anbefale er trombolytisk behandling, hvis din arterie blokeres op med en blodprop. Brug af et lægemiddel designet til at opløse blodpropper, kan din læge injicere det ind i arterien til at opløse blodprop. Også, i meget alvorlige situationer, kan deres læge anbefale bypass operation. Dette indebærer etablering af en bypass ved hjælp af enten syntetisk materiale eller et blodkar fra en anden del af kroppen. Blodet vil derefter blive omdirigeret omkring den blokerede arterie.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com