Triglycerider & kost

05/14/2012 by admin

Triglycerider og kolesterol er ofte over én kam, selvom de er udpræget forskellige bestanddele af kosten fedt. De ligner hinanden på mange måder: de er begge lipider og er væsentlige dele af metabolisk funktion. Desuden kan både føre til alvorlige hjerte betingelser hvis deres tæller bliver for høj. Du skal kunne administrere dine triglycerid niveau gennem kost og motion.

Hvad er triglycerider?

Ifølge American Heart Association er triglycerider fedt, der findes i fødevarer og i vores kroppe "kemiske form". De er en form for plasma lipider, der er placeret i blodplasma samt kolesterol. Din krop får triglycerider fra den mad, du spiser. Nogle fødevarer er højere i triglycerider, såsom fedtholdige fødevarer, mens fødevarer som kulhydrater omdannes i kroppen til triglycerider skal lagres i fedtceller mellem måltiderne, eller indtil det skal bruges.

Hypertriglyceridæmi

Når din blodplasma indeholder for mange triglycerider, siges du at være i en tilstand af hypertriglyceridæmi. Denne betingelse kan være et symptom på koronararteriesygdom, eller øge din chance for at udvikle det. Du kan også har høj triglyceridniveauer, hvis du har ubehandlet sukkersyge. Din læge tester normalt for hypertriglyceridæmi mens teste blodplasma for højt kolesteroltal, der er også forbundet med hjertesygdom. Disse test bør kun ske efter en overnatning hurtigt. Din læge vil anbefale kost og motion ændringer, hvis dine triglycerid niveau er over 150 mg/dL.

Fedtfattig kost

Hvis du er overvægtig, er det bydende nødvendigt, at du får til din ideelle vægt for at reducere triglyceridniveauer.

Du vil gerne reducere mængden af fedt du indtager. Du bliver nødt til at begrænse samlede fedt forbrug til mindre end 35 procent af dit daglige indtag. Stedfortræder enkeltumættede og flerumættede fedtstoffer i din kost med mættet fedt. Dette betyder at reducere raps og olivenolier, når madlavning og begrænse flydende margarine brug. Mættet fedt begrænses til kun 7 procent af dit daglige kalorieindtag.

Omega-3 fedtsyrer

Fødevarer, der er høj i omega-3 fedtsyrer er en stor kosten betyder at sænke triglyceridniveauer. Du kan finde disse omega-3 fedtsyrer for det meste i fede fisk som makrel, tun, laks, sild og sardiner. Disse er også lavere i mættet fedt, så du vil være at reducere fedtindtag samtidig indtagelse af fødevarer, der vil støtte triglycerid reduktion. Hørfrø, grapeseed og mandler er også gode kilder til omega-3 fedtsyrer. Der er mange kosttilskud på markedet samt for at øge mængden af omega-3 fedtsyrer du forbruge.

Motion

American Heart Association anbefaler, at en kost bør ske med en øvelsesprogram. Ofte kost er ikke nok til at reducere kalorieindtag, der fører til høje triglyceridniveauer. AHA anbefaler mindst 30 minutters moderat aerob aktivitet mindst fem dage om ugen. Dette vil hjælpe med at kontrollere vægten og forbedre muskelmasse for at reducere krop fedt procent.

Andre kosten overvejelser

En kost med frisk frugt og grøntsager vil sænke fedt og kalorie indtagelse og hjælpe du føler dig fuldstændig og tilfredse efter og mellem måltiderne. Alkohol skal kan øge triglyceridniveauer og forbruges moderat eller elimineret. Når det er muligt, drik grøn te i stedet for sukkerholdige eller koffeinholdige drikkevarer. Du kan bruge mere kanel og hvidløg når madlavning, som begge disse har vist positive resultater i at reducere triglycerid niveauet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com