Ved hjælp af Diethylstilbestrol for prostatakræft

01/14/2012 by admin

Ved hjælp af Diethylstilbestrol for prostatakræft

Diethylstilbestrol (DES) er en syntetisk form af østrogen, som har været ansat siden 1940 som en medicin for prostatakræft. Selvom DES har vist sig for at forårsage visse former for kræft hos kvinder tager medicin som en østrogen substitutionsbehandling, og kan forårsage teratogene fosterskader hos gravide kvinder, gør de testosteron-hæmmende effekter af medicinen det en effektiv behandling for prostatakræft. Forståelse af den korrekte anvendelse af DES for prostatakræft kan bidrage til at fremskynde inddrivelsen under behandling.

DES og prostatakræft

Prostatakræft kan blive forværret af den androgene påvirker af testosteron. Ifølge "The Evolution af hormonelle terapi for prostata karcinom" af Dr. Michael K. Brawer, udgivet i 2001 af MedReviews, højere testosteronniveauer kan føre til kræft vækst, men DES, et syntetisk østrogen, undertrykker produktionen og virkningerne af testosteron, som kan i vende årsag tumor til at skrumpe.

Behandling

Diethylstilbestrol er tilgængelig som en intravenøs terapi i USA. I Storbritannien fås DES også i tabletform, kendt af det generiske navn stilphostrol. En normal dosis er tæt på 1 mg af DES, selvom din læge vil ordinere den korrekte mængde skal indgives. Du skal underrette din læge, hvis du ryger eller hvis du har diabetes, leversygdom, forhøjet blodtryk eller en usædvanlig reaktion over for hormonbehandlinger før du begynder behandling.

I USA, som DES kan kun gives intravenøst, vil du nødt til at være punktlig at alle planlagte lægens aftaler for IV terapi. Diethylstilbestrol kan interferere med andre medikamenter, såsom bosentan, calciumsalte, skjoldbruskkirtlen eller vækst hormon behandlinger, tricykliske antidepressiva og cyclosporin, så informere din læge om enhver anden medicin, du bliver nødt til at tage under behandling. DES vil generelt blive administreret regelmæssigt til en patient indtil tumor begynder at skrumpe, eller en anden medicin er valgt.

Bivirkninger

Kvinder bør ikke tage diethylstilbestrol, da det kan forårsage en skadelig hormonel ubalance, der kan føre til vaginal eller livmoderhalskræft kræft. En øget risiko for tromboemboli eller blodpropper, kan forekomme under DES behandling. Almindelige bivirkninger omfatter ændringer i sexlyst og aktivitet, mild fordøjelsesbesvær, hududslæt, vægtøgning og træthed. Du skal lade din læge vide straks, hvis du begynder at opleve nogen alvorlige smerter, hovedpine, gulfarvning af hud, problemer med synet eller talen, kvalme, hyppige humørsvingninger eller hævelse i leddene.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com