Den medicinske Definition af et slagtilfælde

07/30/2011 by admin

Det er skræmmende, når en læge siger på en patient, at han har lidt et slagtilfælde eller hjertetilfælde. Ordet "streg" skaber en uro i maver af patienter og patientrepræsentanter familier. Et slagtilfælde er en dårlig ting, og der er intet galt med forudsat et slagtilfælde er alt andet end dårlig. For bedre forståelse og håndtering af et slagtilfælde, er det imidlertid vigtigt for patienter at vide præcis, hvad et slagtilfælde, herunder symptomer og hvad gør man hvis man forekommende.

Definition

Ifølge National Institutes of Health er et slagtilfælde "en afbrydelse af blodforsyningen til en del af hjernen." Når blodet ikke komme til hjernen, er hjernen også nægtet ilt transporteres af blodet. Et andet ord for en streg er en "hjerne angreb."

Typer

Der er to typer af slagtilfælde. En kaldes en iskæmisk slagtilfælde, hvor et blodkar i hjernen er blokeret af en blodprop. En arterie kan være for snæver og forårsager en blodprop til at danne, kaldes en blodprop. Eller en blodprop fra en anden del af kroppen kan rejse op til en mindre arterie i hjernen; denne type af blodprop kaldes en blodprop. En cerebral emboli resultater, når en blodprop rejser fra hjertet til hjernen. Anden typen af slagtilfælde er kaldes en hæmoragisk slagtilfælde. Dette opstår, når et svagt blodkar i hjernen pauser og blodet siver ind i hjernen.

Risici

Begge typer af slagtilfælde kan forebygges ved at undgå visse risikofaktorer. Diabetes, hjertesygdomme og forhøjet kolesterol er alle faktorer, der kan kontrolleres for at undgå eventuelt udvikle betingelser, der kan forårsage et slagtilfælde. Fordi et slagtilfælde har at gøre med blodkar i hjernen, udgør noget med blodgennemstrømning at gøre en risikofaktor for apopleksi. Der er andre risici, som ikke kan kontrolleres af patienter, dog, herunder slægtshistorie og alder.

Symptomer

Der er særlige bivirkninger ved at kigge efter for at klassificere noget som en streg. For eksempel, er en pludselig, svær hovedpine samtidigt med at liggende et muligt tegn på et slagtilfælde. Bedøvende, snurren og svaghed på den ene side af kroppen er andre tegn. Andre sanser kan ændres som syn, hørelse og smag. En person oplever et slagtilfælde kan også blive mindre alert, mindre afbalanceret og har problemer med at flytte.

Advarsel

Et slagtilfælde betragtes som en medicinsk nødsituation. Øjeblikkelig behandling er utrolig vigtigt at redde livet for en person lider af et slagtilfælde. Virkningerne af et slagtilfælde kan forårsage ekstreme, og muligvis permanente skader inden for et par timer efter forekommende, gør det bydende nødvendigt at bestemme årsagen til og krævede behandling.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com