Om kvindelige midtlivskrise

07/23/2011 by admin

Traditionelt var midlife krise en lidelse, der er forbundet med mænd. Det er imidlertid blevet mere og mere almindeligt for kvinder lider en midtlivskrise. Efter MedicineNet.com, en midlife krise opstår i midaldrende og er karakteriseret ved følelsesmæssig uro og udfordringer håndtere nogle aspekter af livet.

Historie

Udtrykket "midtlivskrise" dukkede op i 1965 i hænderne på psykoanalytiker Dr. Elliot Jacques. Dr. Jacques opdaget dette fænomen, mens du studerer de kreative og produktive ændringer, der fandt sted i en gruppe af komponister og kunstnere nær en alder af 35, (NY Times, 2003). Han fandt mærkbare fald i produktiviteten og vigtig kreativitet ændringer under denne undersøgelse. Dr. Jacques fortsatte med at studere enkelte "tidsramme" gennem hele sin karriere og skrev mere end 20 bøger på en bred vifte af emner.

Symptomer

Selv om kvindelige midlife krise syge kan opleve forskellige symptomer baseret på deres særlige følelsesmæssige forhindringer og livsstil, er flere symptomer generelt forbundet med midlife krise. Ifølge Psychology Today omfatter (Se ressourcer) disse symptomer dagdrømmer, sætte spørgsmålstegn ved det selv, kedsomhed, hektiske energi, irritabilitet, kompulsiv adfærd, ændringer i sexlyst og ændringer i ambition.

Mulige årsager

En af de vigtigste grunde til at kvinder kan opleve midlife krise er på grund af de mange ændringer, der ofte opstår under deres 40s og 50s. Det er generelt på denne alder periode, at en kvindes børn forlade hjemmet enten for højere uddannelse eller arbejde. Fysiske ændringer såsom overgangsalderen kan også igangsætte hormonelle forandringer, som kan påvirke en kvindes sindstilstand. Andre faktorer, der kan øge sandsynligheden for en midlife krise er skilsmisse, familie død og jobtab.

Virkningen af Women's Liberation

Den stigende befrielsen af amerikanske kvinder giver mulighed for en større efterforskning af midlife krise. Kvinder er ikke længere forpligtet til at holde en underordnet plads i hjemmet. I stedet mange ældre kvinder søger skilsmisse, går på college og ændre karriere. Når de begynder at sætte spørgsmålstegn ved deres lykke midaldrende, mange af dem klar over at de ikke er fanget i deres nuværende virkelighed, de har muligheder og midler for forandring.

Kvinders frigørelse bevægelighed kan også har påvirket derfor midlife krise var tidligere forbundet med kun mænd. Mændene var det køn, der kunne, uden samfundsmæssige irettesættelse, søge skilsmisse, foretage store indkøb og antænde alvorlig ændring. Derfor, de var på en måde mere gratis fuldt reagere på en midtlivskrise. Kvinder, på den anden side var bundet af kulturelle forventninger til at fortsætte i underordnede roller.

Ekspert indsigt

Mens mange midtlivskrise undersøgelser har givet blandede resultater, findes en stor undersøgelse foretaget af Elaine Wethington på University of Michigan rigeligt med beviser for den kvindelige midtlivskrise. Ifølge hendes forskning, herunder 724 deltagere, 26 procent af adspurgte havde oplevet en midtlivskrise, af denne 26 procent, 36.1 procent var kvinder, (Shellenbarger, 2005). Disse resultater blev rapporteret i Sue Shellenbarger bog "The Breaking Point," som beskriver aspekter af hendes egen og mange andre midlife krise (Se ressourcer).


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com