Egenskaber gik normalt ned fra moderen

01/20/2012 by admin

Egenskaber gik normalt ned fra moderen

Maternel gener er ansvarlige for at videregive mange træk til afkom. Over 60 lidelser og træk kommer fra mitokondrie-DNA, som stammer udelukkende fra en mors æg. Disse egenskaber kan ses umiddelbart efter fødslen, eller du kan ikke mærke dem i mange år ind i et barns liv.

Color Blindhed

Farveblindhed er den manglende evne til at skelne mellem visse farver eller opfattelsen af farver i en mærkelig måde. Den mest almindelige form for farveblindhed er den manglende evne til at skelne røde fra grøn. En anden form er den manglende evne til at skelne mellem blå gul. Næsten én ud af 10 mænd lider af en form for farveblindhed, som er en recessive træk videregivet fra mor til søn.

Udviklingsmæssige forsinkelser

Autisme-spektrum forstyrrelser eller mental retardering er to af de mest almindelige udviklingsmæssige forsinkelser, der kan overføres fra mor til barn. Fragilt X syndrom, hvori FMR1-genet er ændret, er syndromet oftest ansvarlig for disse betingelser. Defekten i gen skaber en mangel på protein behov for ordentlig hjernens funktion. Andre kendetegn omfatter hyperaktivitet, tale/sprog forsinkelser, flade fødder og en stor pande med fremtrædende kæbe funktioner.

Høreproblemer

Høretab er ofte forbundet med en mitokondrie DNA lidelse. Dette kan omfatte mindre problemer med en eller begge ører, eller total og fuldstændig døvhed. Høretab eller problemer er mere sandsynligt, hvis moderen har hørelse spørgsmål selv eller i hendes familie afstamning. Korte statur, ligesom høretab, er en anden af de 60 eller så lidelser knyttet til mitokondrie DNA mutationer. Korte statur hos børn er igen mere sandsynlige, hvis moderen eller hendes familie lineage er også små i størrelsen.

Kort statur

Korte statur, ligesom høretab, er en anden af de 60 eller så lidelser knyttet til mitokondrie DNA mutationer. Korte statur hos børn er igen mere sandsynlige, hvis moderen eller hendes familie lineage er også små i størrelsen.

Muskelsvind

Duchenne muskeldystrofi skyldes et recessivt gen lidelse; Det er altid videregivet af mors X-kromosom. Symptomerne på denne lidelse varierer med sværhedsgraden af betingelsen, men kan omfatte følgende: mental retardering, savlen og vanskeligheder med grov og fin motorik. Lidelsen kan undertiden ses i tidlige barndom og er næsten altid diagnosticeres ved alder 6. Duchenne muskeldystrofi degenererer kroppen hurtigt og de fleste børn er i en kørestol med deres teenage år. Der er ingen kur for denne lidelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com