Hvad er anvendelserne af Albuterol?

02/12/2012 by admin

Hvad er anvendelserne af Albuterol?

Albuterol er en medicin, der bruges til behandling af forskellige luftvejssygdomme såsom astma, kronisk bronkitis og emfysem. Det er en bronkodilatator, der fungerer ved at aktivere luftveje muskler til at slappe af og øge strømmen af luft til lungerne. Det er også bruges til forebyggelse af bronchospasms hos mennesker, der har reversibel obstruktiv luftvejs sygdom.

Identifikation

Albuterol er en receptpligtig medicin. Mennesker, der er ordineret Albuterol generelt har astma eller anstrengelsesudløst astma (astma, der kommer på grund af at deltage i anstrengende motion). Albuterol bruges til at administrere og lindre forhindringer i luftvejene (også kendt som bronchospasms) i personer, der har disse betingelser.

Forsigtighed

Albuterol er ikke sikker eller egnet for alle at bruge. Hvis du er allergisk over for Albuterol, bør du ikke tage det under nogen omstændigheder. Der er også visse forhold, der kan kan albuterol usikre for dig. Disse medicinske tilstande omfatter beslaglæggelse-relaterede lidelser (som epilepsi), hypertension, kongestiv hjertesvigt, hjertesygdom, overaktiv skjoldbruskkirtel, diabetes og hjerte rytme lidelse.

Almindelige bivirkninger

Der er nogle mulige fælles bivirkninger af denne bronkodilatator. Disse bivirkninger har tendens til at være mindre og normalt aftager hurtigt. Men hvis bivirkning eller effekter fortsætte eller intensivere med tiden, skal du konsultere din læge. Disse bivirkninger omfatter tør hals, mundtørhed, svimmelhed, angst, nervøsitet, hovedpine, søvnløshed, hæshed, hoste, ondt i halsen, tilstoppet eller løbende næse, muskelsmerter og diarré.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger af Albuterol er ualmindelige, men det er muligt. Hvis de indtræffer, skal du søge akut lægehjælp. Disse alvorlige effekter omfatter ondt i brystet, hurtig, skæv og dunkende hjerteslag, bronkospasme (bryst tyngde, hvæsen og åndedrætsbesvær), lavt kalium (symptomer omfatter urinating mere, ekstrem tørst, desorientering, forvirring, muskel limpness eller svaghed, ubehag i benene, og ujævn puls) og alvorligt forhøjet blodtryk (tegn omfatter åndenød, brystsmerter, angst, summende inden for ører, sløret syn og ekstreme hovedpine).

Misbrug

Ud over sin normale anvendelse til behandling af luftvejssygdomme såsom astma, kan der også misbruges Albuterol. Det har stimulerende egenskaber, og kan øge blodtrykket samt puls. Nogle mennesker kan misbruge denne medicin på grund af dens stimulerende kapaciteter. Også, Albuterol kan føre til vægttab, så nogle mennesker kan misbruge det og misbruge det til dette formål.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com