Sådan Treat Epiglottitis

12/02/2010 by admin

Sådan Treat Epiglottitis

Epiglottitis er betændelse i strubelåget og det omgivende væv. Strubelåget dækker passage til luftrøret ved synkning. Dette forhindrer mad fra at gå ned den forkerte vej. Når det bliver hævede kan det være livstruende, fordi det blokerer luftvejene. Epiglottitis er normalt ses hos småbørn fra alder to gennem seks. Fordi epiglottis kan kompromittere er vejrtrækning øjeblikkelig behandling afgørende. Læs videre for at lære mere.

Instruktioner

• Genkende symptomerne. Børn vil normalt have en høj feber, ondt i halsen og dæmpet stemme. Barnet kan drooling i stedet for at synke da halsbetændelse er svær. Symptomerne fremskridt som regel hurtigt. De kan udvikle problemer med vejrtrækningen.

• Gå til den nærmeste skadestue. Det du tror dit barn har eppiglottitis de skal ses af en læge. Selvom det kan vise sig for at være noget andet, er det ikke tid til at tage chancer. Hævelse af luftvejene kan ske forlader dit barn ikke kan få luft i lungerne.

• Har en x-ray. Efter dit barn er undersøgt af en læge, en x-ray kan bestilles. Læger vil kigge efter en "tommelfinger tegn" i x-ray af halsen.

• Give ilt. Fordi barnet kan have problemer med at få luft ned i lungerne kan de ikke få nok ilt til vitale organer. Iltindholdet skal overvåges. Supplerende ilt kan være indiceret. Ilt kan leveres via en nasal kanyle, maske eller mekanisk ventilator.

• Etablere en luftveje. Hvis dit barn har strubelåget vil lægen vurdere, hvordan kompromitteret deres vejrtrækning er. Hvis det viser sig, de er i fare for at få deres luftveje helt kan tæt op de placere en vejrtrækning tube i dit barns luftrøret og tilslutte dem til en mekanisk ventilator, indtil hævelsen er aftaget.

• Tage antibiotika. Eppiglottitis er forårsaget af forskellige organismer. Antibiotika er normalt givet til at hjælpe med at fremskynde inddrivelsen.

Tips & advarsler

  • Hvis dit barn har problemer med vejrtrækningen ringe efter en ambulance. Det er sikrere end at tage dit barn til skadestuen dig selv. De har uddannelse og udstyr til at håndtere ting, hvis dit barns luftvejene lukker.
  • Ikke at forveksle epiglottitis med kryds. De er to forskellige sygdomme. Kryds opstår normalt hos børn 6 måneder til 3 år. De har en gø hoste og måske eller måske ikke har feber.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com