Symptomer og årsager til betændelse i bugspytkirtlen og Lupus

07/08/2010 by admin

Pancreatitis er betændelse i bugspytkirtlen, og kan være akut eller kronisk. Bugspytkirtlen sidder bag maven og aids i fordøjelsen og absorption. Når betændte, det kan forårsage alvorlige sundhedsproblemer. Lupus er en kronisk inflammatorisk sygdom, der kan påvirke mange dele af kroppen, herunder leddene, hjerte, nyre og selv blod. Læs videre for at finde ud af mere om symptomer og årsager til betændelse i bugspytkirtlen og lupus.

Identifikation

Akut pancreatitis er betændelse i bugspytkirtlen, der kan normalt behandles i et par dage. Men det er livstruende og kan have alvorlige komplikationer. Generelt, mennesker med akut pancreatitis har smerter i deres øvre del af maven, der kan udvides på bagsiden. Denne smerte kan blive værre, efter at have spist. Andre symptomer kan omfatte kvalme, opkastning, feber, hævede og ømme maven og en hurtig puls. I svære tilfælde, kan personen føler dehydrerede eller har lavt blodtryk.

Identifikation

De fleste mennesker med lupus opleve symptomer i bare et par organer, men det kan angribe alle organer i kroppen. Symptomer på lupus omfatter hududslæt, hævede led og gigt, ømme led, ekstrem træthed, anæmi, smerter i brystet når trække vejret dybt og butterfly formet Rikke Holmegaard på kinder og næse.

Overvejelser

Pankreatitis symptomer kan være så lignende i mennesker med lupus til folk, der ikke har lupus. I virkeligheden, kan pancreatitis ofte være en af de første tegn på lupus. Sygdommen behandles forskelligt hos patienter med lupus end dem uden.

Teorier/spekulation

Årsagerne til lupus er endnu ikke kendt, men der er genetiske og miljømæssige faktorer, der kan forårsage sygdom til at blusse. Ifølge Lupus Foundation of America, miljømæssige lys, kan ekstrem stress og visse hormoner udløse sygdom, samt familier, der har en genetisk disposition for sygdommen. Lupus kan forekomme på alle alderstrin i mænd og kvinder, selv om det er kendt som en "kvindens sygdom." Det sker 10 til 15 gange oftere hos voksne kvinder end mænd, og i befolkningen i African American, American Indian og asiatisk afstamning. Men årsagerne hertil er endnu ikke kendt.

Typer

Ifølge den nationale fordøjelsessystemet sygdomme Information Clearinghouse er den mest almindelige årsag til akut pancreatitis tilstedeværelsen af galdesten. Galdesten er små sten består af hærdede galde, der forårsager betændelse i bugspytkirtlen. Kronisk og tunge alkoholforbrug i flere år er også en anden årsag til betændelse i bugspytkirtlen. Derudover er der andre årsager til betændelse i bugspytkirtlen, som cystisk fibrose, hyperlipidæmi, arvelige sygdomme i bugspytkirtlen, hypercalcæmi og forskellige autoimmune sygdomme.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com