Medicinsk Procedure instrumenter

04/09/2010 by admin

Medicinsk Procedure instrumenter

Læger og andet sundhedspersonale udføre en række forskellige medicinske og kirurgiske procedurer på daglig basis, og de bruger forskellige typer af medicinsk udstyr og instrumenter til at udføre disse procedurer. Nogle af disse procedurer kan finde sted i en læge kontor eller klinik, mens andre er holdt i en operation.

Hemostats

Hemostats er kirurgiske værktøjer, der anvendes i medicinske og kirurgiske procedurer til at kontrollere blødning. De bruges ofte inde indsnittet for at lukke blodkar midlertidigt indtil kirurgen lukker dem. Disse værktøjer kommer i et utal af størrelser, længder og former med forskellige kurver på tips, samt sikringsanlæg tænder, der danner en låsemekanisme ved spidserne.

Speculum

Et speculum er en medicinsk instrument bruges til at undersøge kropshule---oftest det vaginale område under en eksamen i de reproduktive organer. Det giver adgang til en kroppen hulrum og giver direkte udsyn til livmoderhalsen under procedurer såsom en celleprøve eller endda under in vitro-befrugtning. Det kan også bruges under anal kirurgi til at tillade en læge til at undersøge de lavere endetarmen.

Kanyle

En kanyle er en lille balje indsat i kroppen og oftest bruges til at levere eller fjerne væsker. For eksempel, når sygeplejersker eller laboranter starter en IV på en patient, bruger de en venøse kanyle, som de indsætte i en vene til at administrere IV væsker. En arteriel kanyle, indsat direkte i en arterie, spiller en rolle i større operationer og tegning blodprøver. Et andet eksempel er en nasal kanyle, som er en mere fleksibel slange med korte, open-ended grene sat ind i patientens mund for levering af ilt.

Skalpel

En skalpel bruges i medicinsk kirurgiske procedurer til at gøre indsnit. Dette lille, skarp-bladet instrument kan være genanvendelige eller engangs. Genanvendelige skalpeller vil have tilknyttet vinger, der kan ændres. Vingerne af en skalpel er lavet af materiale som hærdet stål, rustfrit stål, titanium eller keramik.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com