Fordele & ulemper af stive Gas-gennemtrængelige linser

10/06/2010 by admin

Fordele & ulemper af stive Gas-gennemtrængelige linser

Kontaktlinser, en fælles løsning på problemer, synsstyrke, tillade wearers til har perfekt syn uden briller. Der er to hovedtyper af linser: stive gas-gennemtrængelige linser og bløde kontaktlinser. Begge typer af objektiver har flere betydelige fordele og ulemper, der er vigtigt at overveje, når de beslutter, hvilken type til at bære.

Holdbarhed

En af de største fordele af stive gas-gennemtrængelige (RGP) linser er, at de er mere holdbare end blød kontakter. Et par af RGP linser kan vare i flere måneder eller endda år mens blød kontakt linser udskiftes normalt efter en måned, og nogle typer skal udskiftes oftere. RGP linser er mindre tilbøjelige til at rive end blød kontakter, hvilket betyder, at der er mindre sandsynlighed for at skulle udskifte dem på grund af hændelige skader.

Linsepleje

Ifølge den amerikanske Optometric Association (AOA), RGP linse er nem at passe. Bløde kontaktlinser kræver omhyggelig opbevaring i containere og vask med saltvandsopløsning, mens RGP linser er mere modstandsdygtige over for skader under rengøring.

Eye Comfort

En af ulemperne ved RGP kontaktlinser er, at de kan føle sig utilpas i øjnene, især i første omgang. Bløde kontaktlinser kan føle sig godt tilpas, første gang du bære dem, men RGP linser typisk tage dig tid til at tilpasse sig, før de føler sig trygge. Når øjnene justere kan de være lige så komfortabel som blød kontaktlinse, selv hvis du stoppe med at bruge dem i et stykke tid og derefter starte igen du kan opleve ubehag, som du justere ved hjælp af dem.

Linse skred

Ifølge Mayo Clinic, kan RPG linser være mere tilbøjelige til at glide ud i midten af øjet så bløde kontaktlinser. Når en objektivet glider ud i øjet, det kan forårsage irritation og ubehag og kan være svært at komme uden hjælp fra en anden person til at lokalisere linsen i øjet.

At miste linser

Da RGP kontakter er lavet til at vare længere end bløde kontakter, er at miste en RGP linse typisk dyrere end at miste en blød kontakt. For eksempel har mange bløde kontakt wearers daglige engangs linser hvor hvert par linser omkostninger mindre end en dollar, så mister en enkelt linse ikke anledning til stor bekymring. At miste en RGP linse kan være særligt generende, hvis bæreren ikke har nogen ekstra linser på hånden. På lang sigt, hvis du ikke mister dine linser og er i stand til at tage sig af dem ordentligt, kan RGP linser koste mindre end blød kontakter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com