Hvordan kan man øge tidalvolumen

08/10/2010 by admin

Hvordan kan man øge tidalvolumen

Tidalvolumen er en procentdel af den samlede lungekapacitet. Det repræsenterer beløbet af luften indåndes eller udåndes af en person i hvile. Du kan øge tidalvolumen gennem dyb vejrtrækning og motion. Dog bidrager ikke alle luften indtages i tidalvolumen faktisk til iltning af kroppens væv. Tidalvolumen bør ikke være den enkeltfaktor, der bruges til at forkalkulere mængden af ilt din krop modtager med hvert åndedrag.

Instruktioner

• Tage langsomme, dybe indåndinger. Det samlede beløb af luft, at lungerne kan holde kaldes "total lungekapacitet." Samlede lungekapacitet for mænd er omkring 6000 milliliter og for kvinder ca 4200 milliliter. Tidalvolumen er en lille procentdel af den samlede lungekapacitet--omkring 500 milliliter i både mænd og kvinder. Du kan øge tidalvolumen til omkring 1000 milliliter ved dyb vejrtrækning, ca. 10 vejrtrækninger pr. minut. Gennemsnitlige vejrtrækning er omkring 12 til 20 vejrtrækninger pr. minut.

• Stigning tidalvolumen med motion. Kroppen kompenserer for arbejdende muskler øget ilt brug ved trinvist upping tidalvolumen og respirationsfrekvens. Tidalvolumen er styrket ved at tage fra andre respiratoriske diskenheder i lungerne. To bind--ekspiratorisk reserve volumen og inspiratorisk reserve volumen--indeholder luft, der er normalt ikke indåndes eller udvist under en almindelig indånding. Disse reserve diskenheder er tegnet på under resten gennem tvungen indånding eller udånding. Tidalvolumen vender tilbage til normal når øvelsen er færdig.

• Vedligeholde selv vejrtrækning. Ikke hyperventilate for at øge tidalvolumen. Hyperventilere er hurtig og overfladisk vejrtrækning. Dette formindsker tidalvolumen og kan føre til utilstrækkelig luftskiftet. Utilstrækkelige mængder af ilt kan føre til nedsat hjernefunktion og død.

Tips & advarsler

  • Må ikke forveksle tidalvolumen med niveauet af iltning af kroppens væv. Ikke alle af den luft, der åndede under indånding går dybt ind i de alveolære sække hvor luftskiftet opstår. Nogle af luften forbliver i svælget, bronkier og luftrør. Dette kaldes "anatomisk døde rum." Dead space tegner sig for omkring 150 milliliter af tidalvolumen og er konstant i enkelte, uanset pris eller kvalitet af respiration. Forskellen mellem tidalvolumen og døde plads kan give et godt skøn over, hvor effektive hvert åndedrag er i oxygenating kropsvæv. Vejrtrækning på en normal sats og dybde er kun omkring 70 procent effektiv. Dyb vejrtrækning er omkring 85 procent effektiv i at levere ilt til kroppen. Derimod producerer hyperventilating en tidalvolumen af omkring 250 milliliter, som er halvdelen af luften indåndes under afslappende vejrtrækning. Hyperventilation er en ineffektiv form af respiration og er kun omkring 40 procent effektiv til at levere ilt til væv.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com