Progesteron spiral som en Fibroid behandling

10/21/2010 by admin

Progesteron intrauterin enhed (spiral), kan mens ikke specifikt anvendes til behandling af uterine fibromer, reducere den tunge blødning, ofte forårsaget af fibromer. Ikke alle kvinder med fibromer erfaring symptomer, men nogle rapport ubehag under sex, lavere rygsmerter, hyppig vandladning, smertefulde perioder eller menstruation, der er så tunge, det forårsager anæmi.

Fibromer defineret

Livmoder Fibromer er godartede vækster i muskelvæv af livmoderen. De kan variere i størrelse fra meget små til 6 inches lang og kan vokse inden eller uden for livmoderen. Lægerne ved ikke, hvad der forårsager fibromer, men amerikanske Department of Health and Human Services anslår, at så mange som 80 procent af kvinderne vil have udviklet fibromer af den tid, de er 50.

SPIRAL defineret

En IUD er en lille, plast, T-formet enhed, anvendes til prævention, som er indsat i en kvindes livmoder af hendes gynækolog. Der er to typer tilgængelige i USA---hormonelle og kobber. De hormonelle IUD kan forblive på plads i 5 år. den kobber IUD for 10. De virker ved at skabe et miljø i livmoderen, der er fjendtligt indstillet over for æg- og sæddonorer.

De hormonelle IUD frigiver en lille mængde af progestin, syntetisk form af hormonet progesteron. Sammen med fortykkelse af livmoderslimhinden, hvilket gør det vanskeligt for sædceller at svømme op i livmoderhalsen, tynder progestin også slimhinden i livmoderen. Faldet i uterus tykkelse holder en kvindes befrugtede æg fra implantering og gør hendes perioder lettere.

Effektivitet

Dens virkning på livmoderslimhinden gør den hormonelle IUD en løsning for den kraftig menstruation, der kan ledsage fibromer. Ifølge William H. Parker, MD, en klinisk professor i Obstetrik og Gynækologi ved UCLA School of Medicine, "en undersøgelse viste, at af 3 måneder, 85 procent af kvinder, [der havde hormonal spiral indsættes] tilbage til normal blødning, og kraftige blødninger og anæmi blev helbredt i stort set alle kvinder i slutningen af et år."

Overvejelser

Kvinder med store fibromer kan muligvis ikke bruge den hormonelle IUD fordi fibromer kan umuliggøre indsættelse. Også, fordi IUD skal indsættes og fjernes af en læge, kan kvinder, der håber at blive gravid vil vælge en behandlingsmulighed, der er ikke et præventionsmiddel---såsom kirurgisk fjernelse af fibromer--- eller vælge en mere fleksibel form for prævention, såsom en membran og kondom.

Paradoks

Progesteron, der kan være så effektiv til at mindske de tunge blødning forbundet med uterus fibromer er nu menes at bidrage til fibroid vækst. Center for Uterine fibromer rapporterer, at undersøgelser har vist syntetisk progesteron---som gestagen i nogle spiral---stigninger fibroid størrelse. Parker rapporterer, at fibromer skrumpe og kraftig blødning standser i de fleste kvinder, der behandles med progesteron-blokerende lægemidler.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com